Društvo Izdvajamo

Za promovisanje Gitarijade u Užicu Zaječar plaća 4 miliona dinara

FOTO: zajecaronline.com

Za promovisanje koncerta „Promo Gitarijada“ koji bi trebalo da bude organizovan u Užicu Grad Zaječar platiće skoro 4 miliona dinara. Naime, na osnovu ugovora o javnoj nabavci male vrednosti koji je dodeljen firmi „Prolight“ Nenada Milankovića sa sedištem u Beogradu jasno stoji da će za organizaciju koncerta, tribinem organizaciju bndova, smeštaja i prevoza učesnika koncerta kao i same promocije „Promo gotarijade“ na televiziji i radiju biti utrošeno 3.960.000 dinara.

Kompanija „Prolight“ bila je jedini ponuđač, kome je ugovor dodeljen zbog najmanje ponuđene cene.

Na koncertu će, prema najavama organizatora, nastupiti Hadžiprodane duše, Bendover bend i već odomaćeni  pevač u Zaječaru, Đorđe David.

Ime Đorđa Davida, bliskog i ovoj i prethodnoj vlasti se sve češće pominje u gotovo svim muzičkim dešavanjima koja se finansiraju iz budžeta grada Zaječara. Već smo pisali o Novogodišnjem koncertu u Zaječaru na kome je nastupio Amadeus bend, a čija je organizacija poverena Agenciji za poslovne aktivnosti „Mircata“, koja je osnovana samo mesec i nešto dana pre pokretanja javne nabavke.

Ono što može biti sporno, a nije stajalo u Odluci o dodeli ugovora, je da je vlasnica pomenute agencije „Mircata“ Ana Mirčetić, možda nevenčana supruga rokera Đorđa Davida,  PR-a 53. zaječarske Gitarijade i bliskog prijatelja gradonačelnika Zaječara Boška Ničića.

Bilo kako bilo, Đorđe David će kako nezvanično saznajemo biti promoter i ovogodišnje 54. Zaječarske Gitarijade koja će u gradu na Timoku biti organizovana poslednjeg vikenda u junu.

A da li je 4 miliona premalo ili previše za „animiranje“ Užičana da letos pohrle u Zaječar na Gitarijadu prosudite sami.

3 komentara

Dodaj komentar