Društvo

VULIN: Lokalna samouprava ugrozila je poslovanje Fabrike kablova

foto: zajecaronline.com
POGLEDAJTE PODKAST 'PRIČE U NAMA'

Aleksandar Vulin, ministar rada, zapošljavanja, boračkih i socijalnih pitanja posetio je danas TF Kabl, fabriku kablova u Zaječaru (TF Kabl – Fabrika kablova Zaječar je deo poljskog koncerna Telefonike) i tom prilikom je  je razgovarao  sa rukovodstvom ove fabrike, ali i sa čelnim ljudima grada.

foto: zajecaronline.com

foto: zajecaronline.com

Dug grada prema ovoj fabrici sada iznosi oko 65 miliona dinara, i direktor TF Kabl, Dariuš Hromi, veruje da će problem koji je nastao, kada je grad neopravdano uzeo novac od zaječarske fabrike kablova, ubrzo biti rešen.

“Mi čekamo da se prošlogodišnji problem reši. Do sada taj problem nije rešen. Premijer nam je obećao da će nam novac biti vraćen. Danas smo razgovarali na ovu temu i mislim da će njihova pomoć doprineti da brzo rešimo ovaj problem koji predstavlja glavnu prekretnicu za razvoj ove fabrike. Naš stav je takav da, ukoliko nam se novac koji je uzet prošle godine ne vrati, mi ovde nećemo više investirati”

Dariuš Hromi je rekao i to da se razmišlja  o preseljenju fabrike iz Ukrajine u Zaječar i otvaranju novih 100 radnih mesta, ali tek kada se vrati uzeti novac. 

„Kada bi smo rešili ovaj problem, danas bi umesto 373 imali 500 radnika i otvorili bi vrata novim investicijama” – dodao je  Dariuš Hromi

Velimir Ognjenović je izjavio da je grad vratio 10 miliona i da će u narednom periodu u saradnji sa Vladom republike Srbije problem biti rešen.

„Vraćanjem novca koji im je nepravedno uzet, dobićemo nova radna mesta i ljudi će investirati ne samo u radna mesta već i u prozvodnju koja je kompletno namenjena tržištu stare Jugoslavije i Evropske unije“, rekao je Ognjenović.

Ministar Vulin izjavio da je ovo primer neodgovornosti lokalne samouprave, koja je ugrozila poslovanje fabrike.

“Ovo je primer neodgovornosti lokalne samouprave koja je ugrozila funkcionisanje ovog preduzeća ne vodeći računa o potrebama rada, o potrebama radnika i ne vodeći računa da svi mi moramo da radimo i da povećavamo broj radnih mesta. Dovodjenje nove investicije, proširenje poslovanja firme i otvaranje novog pogona je nešto što može mnogo da pomogne Zaječaru, više nego bilo kakva ekološka taksa ili novac koji se sliva u nekakav opštinski budžet i odatle bude potrošen kako god i gde god”  – rekao je Aleksandar Vulin

Na kraju je dodao da će buduća vlada rešiti ovaj problem.

Podsećamo da je proše godine gradska vlast predvođena Sašom Mirkovićem prinudno naplatila ekološku taksu ovom preduzeću o čemu smo pisali ovde, ovde i ovde. Kako stvari stoje, glavni krivac je nestao, a građanima Zaječara ostaju glavobolje kako preživeti, kako naći posao, a ako i posla imaš, problem je kako ga zadržati.
Ovakvo bahato ponašanje  pojedinca, na jednom mestu, u jednom vremenu je primer svega negativnog, i ostaje kao opomena svima, ali svim sadašnjim i budućim političarima, da dobro razmisle koga postavljaju tj koga biraju da predstavlja naš grad. Kako ona narodna izreka kaže:

Što jedna budala pokvari,sto pametnih ne može popraviti“.

kablovi 2 kablovi 3 kablovi 4 kablovi 5 kablovi 6

3 komentara

    • Kako bre nema ,red bi bio da se vrate pare koje su potrosene na razne budalastine. a da ih vrate oni koji su ih potrosili ili prisvojili !!!

  • Vuline, objasni nam prvo, odakle ti vila na Dedinju od 6.000.000.- eu? (slovima, šest miliona evra!)

Dodaj komentar