Politika

VUČIĆ SE SASTAO SA PREDSEDNICOM EVROPSKE BANKE

Vučić sa predsednicom Evropske banke
Foto: Printscreen Instagram buducnostsrbijeav

Vučić se sastao sa predsednicom Evropske banke

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa predsednicom Evropske banke za obnovu i razvoj Odil Reno-Baso.

Predsednik se posle sastanka sa predsednicom Evropske banke oglasio na Instragamu:

– Odličan sastanak sa predsednicom @ebrd_official Odil Fransoa Reno Baso.

– Izrazio sam veliko zadovoljstvo zbog toga što #EBRD, kao vodeći institucionalni investitor u. Srbiji, jača i širi svoje aktivnosti u regionu, čime će se u velikoj meri povećati konkurentnost i rast naše privrede.

– Razgovarali smo o prioritetnim projektima u oblasti energetike i infrastrukture, a posebno o procesu transformacije energetskog sektora i većeg učešća obnovljivih izvora energije, ubrzanju tranzicije u oblasti zelene energije, povećanju konkurentnosti privatnog sektora, finansiranju održive infrastrukture i jačanju regionalne povezanosti, što su ujedno i ciljevi. Srbije u okviru dugoročnog plana ubrzanog razvoja.

– Važna tema razgovora bila je i reformska agenda u cilju unapređenja investicionih prilika, kao i neophodni uslovi za dobijanje sredstava u okviru. Plana rasta za Zapadni Balkan.

– Takođe, razgovarali smo i o ogromnom potencijalu Srbije za nova ulaganja u okviru. #EXPO2027, koja bi dodatno produbila saradnju između. EBRD i naše zemlje, koja se do sada pokazala kao jedan od najpouzdanijih partnera ove ugledne finansijske institucije. Ukazao sam na to da je Srbija i inovaciono čvorište regiona, te da je podrška. EBRD u tom smislu od ogromnog značaja, pre svega za mlade ljude koji su nosioci budućeg razvoja naše zemlje.

– Još jednom sam zahvalio uvaženoj sagovornici na velikim investicijama u različite sektore, što je umnogome promenilo lice naše. Srbije. – istakao je predsednik.

ZaječarOnline/O.B.

Dodaj komentar