fbpx
Društvo

Vučić o protestima: Radite šta god hoćete, ne smetate nam uopšte

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u četvrtak uveče da na protestu nije bilo policije “čim nije pokušano da se uđe u zgradu Narodne skupštine” i nije bilo gađanja policije, navodeći da je takva situacija bila prethodnih osam godina.

Vučić je u uključenju za televiziju Pink iz Pariza rekao da mu protesti nikada nisu smetali, ali da trenutno nisu bezbedni zbog širenja zaraze koronavirusom.

“Radite šta god hoćete, ne smetate nam uopšte. Ma kako to bilo neodgovorno”, izjavio je Vučić.

Prema njegovim rečima, 2017. godine organizovani su protesti “oko 200 dana” a naredni protesti “300 i nešto”.

“Nikada mi nisu smetali”, rekao je Vučić.

izvor : n1info.com

1 komentar

 • Gospodine predsednice , potpuno ste u pravu da svako ima pravo na svoj politicki stav i njegovo ispoljavanje na civilizovan i nenasilan nacin.
  Zbog toga bi Vasa licna intervencija i osuda lokalnih Zajecarskih ,,lidera,, zbog vredjanja sopstvenih gradjana i poredjenju njih sa zabama.. bila takodje veoma lekovita.
  Kao i to da VI SVOJIM LICNIM PRIMEROM POKAZETE da je nazivanje politickih protivnika i oponenata: stranim placenicima, spijunima, huliganima,fazistima…. u ovoj NASOJ SRBIJI…sim sto je ogavno,odvratno, bedno ,lazovsko ,kukavicko, takodje i…..izuzetno, izuzetno OPASNO…. A SVI mi u Srbiji odavno znamo..da je ,, SVAKO OD NAS ONO STO RADI…A NE ONO STO PRICA ILI MISLI.,, (Mesa Selimovic). I TO ocekujemo od Vas gospodine predsednice ……pa bili Vi predsednik Srbije jos 6 meseci…
  ili jos 16 godina…potpuno je nebitno.. Ali nemaju SVI gradjani ISTO pravo SAMO na svoj politicki stav i njegovo slobodno i javno ispoljavanje …
  Takodje, SVI GRADJANI SRBIJE I SVIH NJENIH REGIONA IMAJU ISTO PRAVO NA SVOJE SAOBRACAJNE KORIDORE,AUTOPUTEVE, ZELEZNICKE KORIDORE…
  Tako da gradjani celog ovog regiona Istocne Srbije (od Pozarevca i Smedereva i sve levo i desno do Zajecara,Knjazevca, Negotina i Kladova) VEC DUGO OCEKUJU OD VAS VAS JASAN I GLASAN STAV O TOME :
  Ko je i zasto NAJSTROZIJE ZABRANIO NJIHOV ,,KORIDOR ZIVOTA,, TRANSEVROPSKI (ATLANSKI OKEAN -CRNO MORE) I INTERKONTINENTALNI (EVROPA-AZIJA) Multimodalni saobracajni koridor – Istok (Crnomorski koridor) …??!! ?!??!!??
  Dakle multimodalni koridor koji obuhvata i TRANSEVROPSKI AUTOPUT,I TRANSEVROPSKI ZELEZNICKI KORIDOR, I TRANSEVROPSKI RECNI KORIDOR DUNAV-MAJNA-RAJNA……KOJI VRACA REPUBLIKU SRBIJU NA CENTRALNU GEOSAOBRACAJNU POZICIJU, A TIME I NA CENTRALNU GEOEKONOMSKU POZICIJU, NA BALKANU I JUGOISTOCNOJ EVROPI. Sto vec odavno ,detaljno i precizno zna CELA DOMACA MULTISEKTORSKA STRUKA, CEO OVAJ REGION ISTOCNE SRBIJE,DESETINE NADLEZNIH DRZAVNIH, VLADINIH, STRUCNIH INSTITUCIJA I JAVNIH PREDUZECA…
  Dakle hiljade i hiljade gradjana ovog regiona Srbije zele da saznaju: KO je u poslednjoj godini, I U CILJU POTPUNE I TRAJNE ELIMINACIJE OVOG NOVOG GEOSTRATESKOG KORIDORA REPUBLIKE SRBIJE….. PREKO NOCI IZMISLJAO I CRTAO nebulozne novokomponovane ,,drumske koridore,, ….
  PRVI – od Golupca do Kladova… kroz Djerdapsku klisuru i Nacionalni park,,Djerdap,,…???!??!
  DRUGI- kroz najveci potpuno najnenaseljeniji prostor u Republici Srbiji ,na Balkanu ,i u Jugoistocnon Evropi, kroz prostor bez i jednog jedinog sela pa cak ni zaseoka …kroz prostor najveceg vodoizvorista u Republici Srbiji .. i kroz prostor novog Nacionalnog parka,,Juzni Kucaj -Beljanica,,…..izmedju Despotovca i Bora…
  Cija je samo vazdusna razdaljina u pravoj liniji 53 km….?!?! Dok realna planinska trasa ovog ,,autoputa,, mora biti neuporedivo i mnogo duza…. Dakle ,,autoput,, kroz NISTA….. PLUS…KOJI POTPUNO DEVALVIRA I RUINIRA NEPROCENJIVO I STROGO ZASTICENO PRIRODNO BLAGO I BOGASTVO SRBIJE…!?!?! I koji je od Markovca preko Svajnca do Despotovca …u duzini od 37 km.. I U NEPOSREDNOJ BLIZINI I POTPUNO PARALELAN SA VEC POSTOJECIM AUTOPUTEM BEOGRAD- NIS…..?!?!?!
  A OD DESPOTOVCA DO BORA…PONOVO I POTPUNO PARALELAN
  I U NEPOSREDNOJ BLIZINI SA ,TAKODJE ,NOVIM PRIORITETNIM DRUMSKIM KORIDOROM PARACIN-ZAJECAR…
  Ko je JE OVE SIZOFRENE NEBULOZE OD DRUMSKIH KORIDORA PREKO NOCI NACRTAO I PROGLASIO ZA PRIORITETE…?!!!??
  I KO je odredio njihovo URGENTNO FINANSIRANJE…???!!??
  Sva OVA ,,TRI PRIORITETA,,…
  Iako pravac Paracin-Zajecar NE POVEZUJE OVAJ DEMOGRAFSKI, ,EKONOMSKI I SOCIJALNO RUINIRANI I IZDISUCI …
  I POGRANICNI …REGION TIMOCKE KRAJINE SA GLAVNIM GRADOM I PRESTONICOM SRBIJE,BEOGRADOM… ?!?!?
  Nego GEOSTRATESKI spaja Juzni i Srednji Jadran i Crno more(SEETO, Ruta 5 ) ?!?!? I KAKO TO MOZE BITI PRIORITET U ODNOSU NA NAJKRACE I NAJEFIKASNIJE MOGUCE SPAJANJE AUTOPUTEM CELE ISTOCNE SRBIJE I TIMOCKE KRAJINE…. SA NJIHOVIM GLAVNIM GRADOM BEOGRADOM I CENTRALNOM SRBIJOM…??!??!
  I KO je ,,zalepio selotejp,, preko usta svih 15 gradonacelnika i predsednika opstina ..svih 15 predsednika lokalnih skupstina..sva 4 nacelnika upravnih okruga ..sa ekonomskog prostora ovog ,,KORIDORA ZIVOTA,, Istocne Srbije… ??!!
  KOJI SVE OVO I ODLICNO ZNAJU I O SVEMU OVOME IMAJU NAJRELEVANTNIJU , NAJDETAJNIJU ,OVERENU, POTPISANU, UREDNO ZAVEDENU…. DOKUMENTACIJU…. Pa vec 5 (pet) GODINA NIJEDAN OD SVIH NJIH NE SME JAVNO, PRED GRADJANIMA I MEDIJIMA….NI DA CAK SAMO IZGOVORI IME ,,KORIDORA ZIVOTA,, CELOG OVOG REGIONA ISTOCNE SRBIJE.. ?!?!? U Vasem Kabinetu gospodine predsednice takodje se nalazi jos obimnija takva dokumentacija o Multimodalnom saobracajnom koridoru -Istok(Crnomorskom koridoru) . Nekih formalnih dopisa i intervencija iz aseg Kabineta je ,istina,bilo…
  kao i nekih manjih pomaka… Ali doslo je vreme da Vi gospodiine predsednice , sami i licno, i kao drzavnik i drzavni strateg ,ali i kao intelektualac, pravnik i gradjanin…LICNO I DETALJNO IZVRSITE ANALIZU TE OBIMNE DOKUMENTACIJE i svega prethodno napisanog . I da kao i drzavnik i strateg Srbije o svemu tome date svon stav i reagujete… Javno.i glasno.
  Jer tako ste radili.po pitsnju SVIH koridora u Srbiji,i zasto bi TRANSEVROPSKI I INTERKONTINENTALNI MS Koridor Istok (Cmk) bio jedini izuzetak….?!?!?
  Jer GEOSAOBRACAJNI, A TIME I GEOEKONOMSKI , POLOZAJ REPUBLIKE SRBIJE JE NJEN DALEKO, DALEKO I NAJZNACAJNJI I NAJVECI I POTENCIJAL I RESURS. ..Vasu jasnu i javnu reakciju i stav ocekuje od Vas i ceo privredni sektor ovog regiona Istocne Srbije, i takoreci cela domaca multisektorska struka Srbije…kao i stotine i stotine hiljada gradjana ovog pogranicnog regiona Srbije ….i u matici i u dijaspori. A istini za volju..to od Vas ,vec dugo , ocekuju i hiljade i hiljade clanova Vase stranke SNS u celom ovom regionu Istocne Srbije…i SVI vec pomenuti lokalni,okruzni i regionalni funkcioneri u ovom regionu Istocne Srbije. Kako bi mogli da ponovo govore o njemu i bore se za svoj ,,KORIDOR ZIVOTA,, ..Koji je sada ,sto svi oni sada i misle i znaju ,,ZABRANJENI KORIDOR,, .
  A oni su tkodje SVI clanovi Vase SNS. Postovani gospodine predsednice, nikome u Srbiji nije lakse da sve prethodno ovde napisano i proveri…pa ako nije istinito i demantuje… nego Vama. Vasi saradnici sve ovo mogu uraditi i pripremiti za Vas za malo vise od sat vremena… A za Vasu sveobuhvatnu stratesku analizu potrebno je jos sat vremena,maksimum.
  Zelim Vam pun i efikasan uspeh u ovoj Vasoj analizi i BORBI ZA GEOSAOBRACAJNI , A TIME I GEOEKONOMSKI , POLOZAJ REPUBLIKE SRBIJE. Mojea adresa i kontkti poznati su Vasim najblizim saradnicima,u u svakom trenutku stojim Vam na raspolaganju, i u smislu nekih mozda potebnih dodatnih pojasnjenja i objasnjena,kao i u smislu svake vrste odgovornosti. Srbija nema alternativu. S postovanjem Nenad Colovic , sr

Dodaj komentar