fbpx
Društvo Izdvajamo

Vučić: Moguće još jedno povećanje plata u zdravstvu

foto: TV Pink / screenshot

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je prilikom obilaska rekonstruisanih odeljenja Opšte bolnice u Loznica, da su plate zdravstvenim radnicima trajno uvećane i da će, ako privreda bude brzo krenula da radi punim kapacitetom, biti još jedno povećanje plata medicinarima pre kraja godine.

Vučić je zahvalio zdravstvenim radnicima u lozničkoj bolnici što brinu o građanima. Vučić je obećao da će ta zdrvstvena ustanova dobiti sanitetsko vozilo za mesec dana, skener do kraja septembra, kao i da će dobiti angio-salu ukoliko bude dovoljno mladih, obučenih ljudi da rade u njoj.

On je rekao da će do kraja aprila sledeće godine biti završena rekonstrukcija lozničke bolnice, u šta će biti uložen 21 milon evra. Vučić je rekao da u ovu bolnicu nije ulagano skoro 40 godina, zato što nije bilo novca, bili su ratovi devedesetih, gradovi su ostajali bez fabrika.

„Mora da radi privreda da biste mogli da finansirate javni sektor. Mi danas imamo značajno snažniju privredu. Zato sam srećan što danas ide minimalac šest dana ranije“, rekao je Vučić.

izvor: n1info.com

Dodaj komentar