Servisne informacije

Vreme – Danas pretežno sunčano, maksimalno do 27 stepeni

vreme
foto: zajecaronline.com

Vreme – Promenljivo oblačno sa sunčanim intervalima i ređom pojavom kiše. Vetar slab i umeren, severni i severozapadni. Najniža temperatura od 12 do 17, a najviša dnevna od 24 do 28 stepeni.

U Zaječaru uglavnom pretežno sunčano i toplo vreme. Minimalna temperatura tokom noći pala je do 14 stepeni, maksimalna dnevna će se u toku dana kretati između 27 i 29 stepeni. Vetar umeren, između 13 i 18 km/h.

Kakvo nas vreme očekuje do kraja nedelje?

Nakon kraćeg perioda zahlađenja i pada temperature, od sutra nam stiže novi tropski talas.

Temperatura će tokom noći ponovo pasti, ali se u toku dana očekuje temperatura oko 30 stepeni.

Za vikend će temperatura dodatno porasti, pa u subotu možemo očekivati da živa u termometrima stigne do 33. podeoka, a od nedelje kreću prave tropske vrućine.

Poslednji dan vikenda i tekuće nedelje doneće nam temperaturu od čak 35 stepeni. Slične temperature i vrlo sparno vreme, sa visokim UV indeksom nas očekuju tokom cele naredne nedelje, pa se ne preporučuje zadržavanje na suncu, pogotovo u najtoplijem delu dana.

Biometeorološka prognoza

Biometeorološka situacija može izazvati uobičajene tegobe kod hronično obolelelih. Oprez se savetuje srčanim bolesnicima i astmatičarima. Očekivane su meteoropatske reakcije u vidu nesanice i bolova u mišićima i zglobovima. Učesnicima u saobraćaju se preporučuje pojačana koncentracija.

ZaječarOnline/O.B.

Dodaj komentar