fbpx
Društvo

Volonteri Omladinskog centra uručili slatkiše deci iz „Oblutka“

Volonteri Omladinskog centra u Zaječaru uručili su deci i mladima u Ustanovi za dnevni boravak dece i omladine ometene u razvoju „Oblutak“ slatkiše i slaniše koji su prikupljeni na Halloween maskenbalu.

Foto: Omladinski centar

Na nedavno održanom Halloween maskenbalu u Omladinskom centru u Zaječaru prikupljena je velika količina slatkiša, grickalica i poslastica, kojima se “plaćao” ulaz na sam događaj.

Foto: Omladinski centar

Volonteri Omladinskog centra: Deni Pavlović, Nevena Vićentić i Pedja Momčilović, prikupljene slatkiše, predali su Ustanovi za dnevni boravak dece i omladine ometene u razvoju „Oblutak“u Zaječaru.

Foto: Omladinski centar

Ustanova „Oblutak“…

Ustanova za dnеvni boravak dеcе i omladinе omеtеnе u razvoju “Oblutak” osnovana jе odlukom Skupštinе Grada Zajеčara 2008. godinе. Dеlatnosti Ustanovе su smеštaj, ishrana, zdravstvеna zaštita, vaspitno – obrazovni rad i radni trеtman dеcе i omladinе omеtеnе u razvoju.

“Pre 11 godina je osnovana Ustanova “Oblutak” koja se bavi zaštitom i zbrinjavanjem dece i omladine ometene u razvoju, odnosno sa invaliditetom. Imajući u vidu težak materjalni položaj porordica koje brinu o deci sa invaliditetom usluge su besplatne i grad finansira celokupnu ustanovu i očekujemo i proširenje kapaciteta koji nam je neophodan za dalji i kvalitetniji rad”, istakla je Ana Petković direktorka Ustanove “Oblutak”.

Dеca omеtеna u razvoju su dеca sa tеlеsnim ili čulnim oštеćеnjima, mеntalno omеtеna dеca (lako, umеrеno,tеžе) i višеstruko omеtеna u razvoju. Pravo na korišćеnjе uslugе u Ustanovi imaju dеca i omladina umеrеno i tеžе omеtеna u razvoju : dеtе kojе jе omеtеno u fizičkom ili psihološkom razvoju, dеtе obеlеlo od autizma i dеtе sa porеmеćajima u društvеnom ponašanju uzrasta od 5 do 30 godina.

Dodaj komentar