fbpx
Društvo

Vlast ipak (ponekad) sluša glas građana! Stavlja se VAN SNAGE odluka o povećanju taksi za firmarine!

Na današnjoj sednici Gradskog veća usvojen je Zaključak o stavljanju VAN SNAGE odluke o povećanju komunalnih taksi – firmarina.

Nacrt odluke o povećanju komunalnih taksi donet je na sednici Gradskog veća pre 4 dana i u vezi sa tim raspisana je javna rasprava, a Zaječar Online je jedini o tome izvestio javnost.

Samo dan nakon izveštaja, koji su preneli i neki nacionalni mediji, na današnjoj sednici Gradskog veća našao se na dnevnom redu i Predlog Zaključka o stavljanju van snage Predloga odluke o izmeni Odluke o lokalnim komunalnim taksama.

Gradonačelnik Boško Ničić u izjavi za Zaječar Online pojasnio je razloge ovakve odluke.

Nacrt odluke je donet bez konsultacija samnom kao predsednikom Gradskog veća, a na osnovu procene nadležnog Odeljenja GU. Ništa, sem taksi za benzinske stanice u selima i par tehničkih sitnica u njoj nije sporno.

Nakon bolje analize efekata iste i verovatno povećanja taksi za kladionice, igre na sreću, menjačnice, banke, osiguravajuća društva i sl., ništa drugo neće biti povećano i ostaće verovatno na nivou iz 2013. godine – istakao je Ničić.

Ničić je dodao da će se odluka naći pred većnicima i odbornicima početkom sledeće godine a o istoj će se prethodno obaviti i šira rasprava.

2 komentara

Dodaj komentar