Sport

Vladimir Bulatović šampion „Strong-man Grand prix Zaječara” za 2022. godinu

Na takmičenju „Strong-man Grand prix Zaječara” održanom juče u našem gradu, Vladimir Bulatović iz Kikinde postao je šampion Srbije peti put zaredom!

Takmičenje „najjačih ljudi u zemlji“ okupilo je 8 reprezentativaca Srbije koji su se nadmetali u 6 različitih disciplina vučenje kamiona težine 8 tona, podizanje automobila, prevrtanje gume, podizanje balvana, joko – nošenje tereta 300 kg, piramida.

Pobedu je odneo već petu godinu u nizu Vladimir Bulatović iz Kikinde, neprikosnoveni šampion naše zamlje i deveti na svetskoj rang listi.

Iza njega ostali su Nemanja Čvorovic na drugom i Aleksandar Radivojevic koji je zauzeo treće mesto.

Bulatović je pohvalio organizaciju samog takmičenja i objasnio svoj recept za uspeh.

„Sjajna organizacija bila je ovde kod vas u Zaječaru, dosta gledalaca i stvarno lepa atmosfera. Malo je bilo vruće tokom dana, težine su velike, ali kad je zašlo sunce već je bilo bolje. Konkurencija je bila solidna, neki momci su se prilično popravili u određenim disciplinama, ali da bi to bio ceo paket u svemu moraš biti dobar. U ovom sportu nema kukanja, mora jako da se trenira i to sve sve preslika na takmičenju“, rekao je Bulatović.

On se petu godinu zaredom okitio naslovom državnog prvaka i prvi je nakon Ervina Katone koji je uspeo da zabeleži takav impozantan rezultat, ali kako kaže, još mora da radi i napreduje.

„Još uvek nisam dostigao njegov nivo, trebaće mi definitivno još vremena, ali se nadam da ću u budućnosti uspeti da se izdignem na taj najviši mogući nivo“, zaključuje Bulatović.

Predsednik Strongman saveza Srbije, Zoran Stojić, ocenio je ovo takmičenje kao jedan pravi sportski spektakl.

„Svih osam takmičara koji su nastupili danas su naši reprezentativci koji će kroz dve nedelje nastupiti na Balkanskom kupu u Boljevcu. Ovo je njihova provera, jedan svojevrsni trening i test pred pomenuto takmičenje gde će discipline biti znatno teže. Očekujemo dolazak takmičara iz ostalih zemalja sa Balkana, konkurencija će biti žestoka i momci su mogli na ovom takmičenju da vide „na čemu su“ pred nadmetanje u Boljevcu“, kaže Stojić.

Kako kaže, organizaija nikada nije bila na ovako visokom nivou, a pohvalio je i brojnost i korektnost publike.

„Zaista je bio ovo jedan pravi sportski spektakl u Zaječaru, organizacija na najvišem nivou, publika navija podjednako za sve takmičare. Napomenuo bih da smo danas imali jednu novu disciplinu – podizanje automobila sa dodatnih 180 kilograma u gepeku. U disciplini podizanja gume povećana je težina sa 350 na 450 kilograma i to je jedna novina. Da sumiram, prezadovoljan sam svime danas i zahvaljujem se organizatorima i sponzorima što su omogućili ovakav spektakl“, završio je Stojić.

Dodaj komentar