fbpx
Društvo

Vlada Švajcarske sa preko 230.000 evra podržava osnivanje Savetodavnih službi za građane

Vlada Švajcarske sa 230.870 evra, kroz program Swiss PRO, podržaće jedinice lokalne samouprave u Srbiji da uspostave Savetodavne službe za građane s ciljem pružanja pomoći za najmanje 5.000 građana i građanki iz ranjivih grupa da ostvare svoja prava.

99 gradova i opština sa područja Srbije, obuhvaćenih programom „Swiss PRO“, koje nemaju uspostavljenu jedinicu za pružanje besplatne ili savetodavne pravne pomoći, imaće priliku da narednih meseci iskoriste deo sredstava Vlade Švajcarske.

Gradovi i opštine koji do 16. aprila 2019. godine podnesu najbolje predloge projekata dobiće, pored bespovratnih sredstava za uspostavljanje Savetodavne službe za građane, i tehničku pomoć u vidu izrađene metodologije za rad Savetodavne službe i vođenje evidencije korisnika i korisnica.

Kroz pomenuti program biće podržano do 12 predloga projekata jedinica lokalne samouprave u vrednosti od 13.280 do 16.600 evra.

Program, takođe, ohrabruje saradnju lokalnih samouprava, tako da mogu zajedno da učestvuju u pozivu.

Više informacija o samom pozivu, kriterijumima za izbor korisnika, načinu konkurisanja kao i dokumentacija za prijavljivanje, dostupni su na sajtu Programa Swiss PRO https://swisspro.org.rs/ktext/javni-poziv-za-podrsku-lokalnih-samouprava-za-rad-savetodavnih-sluzbi-za-gradane.

Dodaj komentar