Sport Timočka krajina

Više od 150 dece na Sportskim igrama mladih u Boru

FOTO: glassporta.rs

Skoro 200 učesnika iz 15 gradova Srbije učestvovalo je na dvodnevnom regionalnom takmičenju „Sportske igre mladih” za istočni region, koje je organizovano u Sportskom centru „Bobana Momčilović Veličković” u Boru.

Prvog dana na programu su bila nadmetanja u odbojci, tenisu i šahu, gde je učestvovalo više od 150 dece uzrasta do 15 godina iz Bora, Niša, Požarevca, Zaječara, Smedereva, Paraćina, Petrovca na Mlavi, Velikog Gradišta… prenosi glassporta.rs.

“Bor je još jednom pokazao da poseduje odličnu infrastrukturu za održavanje velikih manifestacija poput ove, a sigurno je da ćemo i dalje nastaviti da ulažemo u razvoj školskog i rekreativnog sporta“, istakao je prilikom obilaska takmičenja Igor Janković, gradski većnik zadužen za sport, turizam i nevladine organizacije.

Drugi dan Sportskih igara mladih u Boru opravdao je očekivanja sa ponovo više od 150 učesnika iz grada domaćina, Trstenika, Zaječara, Кnjaževca, Кruševca, Smedereva, Paraćina, Petrovca na Mlavi, Požarevca, Ćuprije, Boljevca, Negotina i Sokobanje. U Sportskom centru “Bobana Momčilović Veličković” na programu su u sredu 16. juna bila takmičenja u rukometu i stonom tenisu.

Što se rukometa tiče, ukupno osam ekipa od kojih tri u muškoj i pet u ženskoj konkurenciji, nadmetalo se za plasman na Državno takmičenje. Borani i Požarevljani u muškoj, kao i Boranke i Zaječarke u ženskoj vodili su velike borbe za prvo mesto. Pored njih učestvovale su i ekipe iz Boljevca i Petrovca na Mlavi, a najviše uspeha imale su borske ekipe, koje će predstavljati istočnu Srbije na završnom takmičenju.

Tehnički organizator dvodnevnog takmičenja bio je Savez za školski sport grada Bora, uz veliku podršku i pokroviteljstvo Gradske uprave Bor.

Pobednici ovog regionalnog takmičenja plasiraće se na državno prvenstvo, a najuspešnije ekipe sa državnog na završnu manifestaciju u Splitu.

Izvor: glassporta.rs

Dodaj komentar