fbpx

Veliko interesovanje Zaječaraca za “Autohtoni svet Dragana Boškovića“ (FOTO)

Preporuka:

Poziv upravnicima zgrada da u zaječarskom vodovodu preuzmu sredstva za dezinfekciju

JKP "Vodovod" Zaječar obaveštava upravnike zgrada da sredstvo za dezinfekciju natrijum hipohlorid mogu preuzeti kod portirnice preduzeća u ulici...

FOTO DANA: U Zaječaru stariji od 65 godina na ulici, ogromne gužve ispred bankomata

I pored gotovo svakodnevnih upozorenja od strane komandanta Štaba za vanredne situacije i gradonačelnika Zaječara Boška Ničića da epidemiološka...

Boranka (23) zatečena na ulici u vreme zabrane kretanja: Moraće da plati kaznu od…

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Boru podneli su prekršajnu prijavu protiv dvadesettrogodišnje devojke zbog nepoštovanja Naredbe o ograničenju i...
- Reklama -

U galeriji Narodnog muzeja u Zaječaru otvorena je izložba ilustracija i male plastike pedagoga i dizajnera iz Beograda Dragana Boškovića. Postavka se može razgledati do 6. novembra.

Izložba „Autohtoni svet Dragana Boškovića“ izazvala je veliko interesovanje posetilaca. Precizne i jasne linije, jak kolorit, bogatstvo detalja je nešto po čemu se prepoznaju dela ovog umetnika.

Prema rečima autora Dragana Boškovića, većinu ovih dela, pre prikazivanja javnosti, je iz skromnosti čuvao u fasciklama tri decenije.

“Grafitna olovka, papir i kičica su mi glavni alat koga se nikada nisam odricao jer potreba za crtanjem nikada nije prestala.Ona u meni živi, kao i svet koji sam ovde predstavio, i koji možda naizgled deluje strašan, ali u sebi nosi veliku toplinu i unutrašnji mir”, kaže Bošković.

Kako je ocenio prof. dr Miodrag Krkobabić “Autohtoni svet” ovog umetnika čine na stotine grotesknih, sugestivnih, živopisnih stvorenja koja, olovkom i četkicom ili modelovana u čvrstom materijalu , oživljavaju i otkrivaju sebe i svoj karakter u punom svetlu. Ličnom uobraziljom i maštom umetnik nas uvodi u magični svet i budi davno usnulo unutrašnje dete u nama.


Dragan Bošković završio je Školu za dizajn. Diplomirao je na Fakultetu primenjenih umetnosti, Odsek industrijski dizajn, i magistrirao na istom fakultetu i odseku. Profesor je na Visokoj školi likovnih i primenjenih umetnosti strukovnih studija. Bavi se grafičkim dizajnom, dizajnom knjige i časopisa, ilustracijom, tradicionalnim i 3D modelovanjem, industrijskim dizajnom.

Izložba se u zaječarskom muzeju može razgledati do 6 novembra.

1 KOMENTAR

Postavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reklama -   radenković    

Preporuka: