fbpx
Društvo

VEĆNICI USVOJILI REŠENJE O IMENOVANJU KOMISIJE ZA RAZMATRANJE PREDLOGA I RASPODELU SREDSTAVA ZA SUFINANSIRANJE MEDIJA U 2017.GODINI

Na danas održanoj 25. sednici Gradskog veća, većnici su razmatrali i većinom glasova usvojili Rešenje o imenovanju Komisije za razmatranje predloga projekata i utvrđivanje predloga o raspodeli sredstava po javnom pozivu za sufinansiranje projekata u oblasti javnog informisanja na teritoriji grada Zaječara u 2017. godini.

Navedenu komisiju činiće:

  • Nino Brajović, na predlog UNS, NUNUS, NDNV, AMEN i LP
  • Jelka Jovanović, na predlog UNS, NUNUS, NDNV, AMEN i LP
  • Radojica Mali, na predlog RAB Srbija
  • Saša Đorđević, fotoreporter i urednik Medijskog istraživačkog centra
  • Biljana Ljubisavljević, dopisnica Bete iz Niša.

Komentarišući razmatranje ovog Predloga rešenja gradonačelnik Zaječara Boško Ničić, istakao je sledeće:

” U ovako teškoj situaciji u kojoj se grad Zaječar trenutno nalazi ipak smo smogli snage da na kraju 2017. godine opredelimo 2.000.000 dinara, odnosno oko 20.000 eura za sufinansiranje medijskih sadržaja.

Moram da naglasim da je taj novac za nekoga mali, za nekoga veliki, ali smo se potrudili da u budžetu grada za 2018.godinu bude opredeljeno čak 4 do 5 puta više novca.

Moram da naglasim da se Gradska uprava Zaječara neće mešati u raspodelu tih sredstava, te zbog toga formiramo Komisiju koja će se sastojati od nezavisnih novinara koje su predložili upravo nezavisna uduženja.

Gradska uprava se neće mešati kako bi sutra pričali da smo nekome bili majka, a nekome maćeha”, istakao je Ničić.

On je naglasio da njemu lično ni malo ne smetaju tekstovi puni kritika na njegov rad, jer i takvi tekstovi često umeju da budu jako produktivni.

” Aktivno se bavim politikom od 1989. godine i svestan sam toga da takvi testovi, kao i  oni koji hvale moj rad i rad Gradske uprave  mogu biti podjednako produktivni kao i ovi drugi.

Zato smo se odlučili da u ovoj raspodeli sredstava za medije ne učestvujemo, već da direktivu damo članovima Komisije, kako bi raspodela bila što pravičnija”, poručio je gradonačelnik.

Prema rečima Elene Petrović, pomoćnice gradonačelnika za informisanje, Komisija bi trebalo da zaseda već u ponedeljak, 18. decembra kada će biti izabran i predsednik komisije, a potom će biti donešene i Odluke o raspodeli sredstva na osnovu pristiglih projekata po javnom pozivu za sufinansiranje u oblasti javnog informisanja na teritoriji grada u 2017.godini.

Dodaj komentar