fbpx
Politika

VEĆNICI doneli odluku: Zaječar i dalje NEMA DAN GRADA, a prilikom čišćenja snega morate uraditi sledeće…

U Zaječaru je danas održana 73. sednica Gradskog veća na kojoj su većnici utvrdili predlog Statuta grada Zaječara i razmatrali nacrt Odluke o izmenama Odluke o komunalnom uređenju na teritoriji grada.

U skladu sa pomenutim predlogom Statuta, kako je naveo izvestilac Marko Minić, zamenik sekretara Skupštine grada praznik grada i dalje će biti Gradska slava, Mala gospojina, koja se obeležava 21. septembra na dan rođenja Presvete Bogorodice, dok dan grada i dalje nije ustanovljen.

Prema njegovim rečima, u skladu sa izmenjenim Statutom gradonačelnik će nakon sledećih lokalnih izbora imati pravo samo na 3 pomoćnika koji obavljaju poslove iz pojedinih oblasti, a sve u cilju da pomemuti pomoćnici budu usko stručni i iz oblasti koje su od značaja za razvoj grada.

U sladu sa izmenjenim Statutom Gradsko veće nakon sledećih izbora činiće samo gradonačelnik, zamenik gradonačelnika i 9 pomoćnika, umesto dosadašnjih 11.

Na današnjoj sednici većnici su razmatrali izmenu Odluke o komunalnom uređenju na teritoriji grada, koja se odnosila na to da su žitelji stambenih zgrada i poslovnih prostorija dužni da uklanjaju sneg i led sa trotoara ispred svojih objekata u širini od 5 metara i trotoara u dužini svoje parcele, kao i da sneg i led uklanjaju tako da podloga bude stalno vidljiva i bezbedna za kretanje.

U odluci se takođe navodi i da su građani u obavezi da sa svojih stambenih objekata uklanjaju ledennicei sneg sa krovova i nadstrešnica radi bezbednosti prolaznika, ali i da prilikom uklanjanja snega, isti NE IZBACUJU NA KOLOVOZ.

1 komentar

Dodaj komentar