Društvo Sport

Večeras u hali oproštajna humanitarna utakmica Marka Krsmančića

Humanitarna rukometna utakmica „Marko Krsmančić i prijatelji“ biće odigrana vežeras u Hali sportova na Kraljevici sa početkom od 18:30 sati.

Krsmančić, rođeni Zaječarac, u svojoj bogatoj karijeri nastupao je za čuveni Jugović iz Kaća, da bi zatim godinu dana proveo u najjačoj rukometnoj ligi na svetu – nemačkoj Bundesligi gde je nosio dres Dormagena i imao prilike da igra protiv legendarnih klubova poput Kila i Flensburga. Nakon samo godinu dana preselio se u Austriju gde je proveo četiri godine u ekipi Alpla Hard gde je osvojio čak 6 trofeja.

Nakon Austrije naredna destinacija bila je Mađarska i ekipa Tatabanja, gde se nije predugo zadržao, ali stigao do treće pozicije na tabeli iza još dva evropska rukometna velikana, Vešprema i Segeda.

Usledio je prelazak u Istanbul, gde je obukao crno-beli dres Bešiktaša i konačno dobio priliku da igra u Ligi šampiona, protiv najboljih. Tri šampionske titule za tri godine u Turskoj i nastupi u najkvalitetnijem klupskom takmičenju u rukometu bili su i kruna karijere za Krsmančića.

Vratio se Zaječarac iz Istanbula ponovo u Mađarsku, ovoga puta u redove Dabaša, gde se zadržao svega godinu dana, da bi jednu sjajnu rukometnu priču zaokružio povratkom u austrijsku Alplu i još jednim naslovom prvaka.

Posle toga odlučio je da se vrati u rodnu zemlju, obukao dres Crvene zvezde čiji je veliki navijač, a koja će mu ispostaviće se biti i poslednji klub u profesionalnoj karijeri.

Upravo u rodnom gradu Marko će se oprostiti od rukometa, a gosti će biti brojni reprezentativci naše zemlje, kako bivši, tako i sadašnji. Prema najavama očekuje se dolazak sjajnog desnog krila Segeda Bogdana Radivojevića, najboljeg golmana Bundeslige Dejana Milosavljeva, Vanje Ilića, te bivših „orlova“ Žarka Šešuma, Rastka Stojkovića, Nenada Vučkovića i mnogih drugih.

Ono što je jako bitno pomenuti jeste da će ulazak u halu biti slobodan, uz dobrovoljni prilog, a sav novac koji bude prikupljen biće usmeren za lečenje Zaječarke Lenke Ljubisavljević.

Krsmančić je u dogovoru sa klubom odlučio da bude utakmica humanitarnog karaktera, koji se sastoji iz dva dela – da se pronađu ljudi koji će prepoznati akciju i koji će donirati sredstva direktno Ustanovi za dnevni boravak dece i omladine ometene u razvoju „Oblutak” Zaječar, a da se dobrovoljni prilog koji će se skupljati na ulazu usmeri za lečenje Zaječarke Lenke Ljubisavljević.

„Želja je od početka bila da utakmica ima i humanitarni karakter i da se na neki način pomogne pre svega deci iz Zaječara koja su najugroženija. Procenili smo da je u ovom trenutku najbolje da se sredstva izdvoje za Ustanovu za dnevni boravak dece i omladine ometene u razvoju „Oblutak“, kažu u Rukometnom klubu Zaječar.

Za zabavni deo programa zadužena je popularna grupa „THC La Familija”.

Početak utakmice zakazan je za 18:30h.

Dodaj komentar