Društvo

Večeras na zaječarskom trgu bogat kulturno-umetnički program povodom obeležavanja Slave grada!

foto: radiomagnum.rs

Izložbom domaće radinosti pod nazivom „Zlatne ruke“, sajmom meda, pčelinjih proizvoda i lekovitog bilja,ali i manifestacijom pod nazivom „Izadji mi na teglu“, tradicionlanim takmičenjem u pripremanju ajvara ovog prepodneva zvanično je otpočeo bogat program na zaječarskom skveru priređen od strane Centra za kulturu i turizam Grada Zaječara povodom obeležavanja slave Sabornog hrama i grada.

Zoran Stamenković, direktor Centra za kulturu i turizam grada Zaječara istakao je da se i ove godine CEKIT potrudio da obogatti i upotpuni obeležavanje ovako značajnog dana, kao što je slava grada, pa pored brojnih tezgi na trgu na kojima se može pronaći za svakog ponešto u večernjim satima očekuje nas i bogat kulturno-umetnički program.

“ Od 19 sati  na zaječarskom Trga oslobođenja kreće i kulturno-umetnički program na kome će najpre nastupiti deca iz kulturno-umetničkih društava sa teritorije grada Zaječara.

To su deca članovi Centra za tradicionalne umetnosti „Koreni“, ali će u okviru kulturno-umetničkog programa pod nazivom „Na tromeđi kolo igra“ nastupiti i dva gostujuća dečija folklorna ansambla.

U pitanju je Tancov klub „Severnjaci“ iz Vidina u Bugarskoj i „Centrul centural“ iz Turn severina u Rumuniji“, istakao je Stamenković.

http://www.panacomp.net/kud-kopaonik-leposavic-2/

Prema njegovim najavama večeras od 20 sati na zaječarskom skveru nastupiće i KUD „Kopaonik“ iz Leposavića, čime će obeležavanje gradske slave biti završeno.

Dodaj komentar