fbpx

Večeras na zaječarskom trgu bogat kulturno-umetnički program povodom obeležavanja Slave grada!

Preporuka:

Proglašena epidemija afričke kuge divljih svinja u Kladovu i Pirotu

Uprava za veterinu proglasila je epidemiju afričke kuge divljih svinja, na teritoriji  lovišta u Pirotskom okrugu i u okolini...

U toku je konkurs za razmenu srednjoškolaca

U toku je prijavljivanje za drugi konkursni rok za programe jednogodišnje i tromesečne razmene srednjoškolaca u školskoj 2020/2021. godini...

Danas tmurno i promenljivo, otežano kretanje vozila

U Srbiji će danas posle hladnog, mestimično maglovitog jutra, u većini krajeva tokom dana biti pretežno sunčano. Magla ili...
- Reklama -

Izložbom domaće radinosti pod nazivom „Zlatne ruke“, sajmom meda, pčelinjih proizvoda i lekovitog bilja,ali i manifestacijom pod nazivom „Izadji mi na teglu“, tradicionlanim takmičenjem u pripremanju ajvara ovog prepodneva zvanično je otpočeo bogat program na zaječarskom skveru priređen od strane Centra za kulturu i turizam Grada Zaječara povodom obeležavanja slave Sabornog hrama i grada.

Zoran Stamenković, direktor Centra za kulturu i turizam grada Zaječara istakao je da se i ove godine CEKIT potrudio da obogatti i upotpuni obeležavanje ovako značajnog dana, kao što je slava grada, pa pored brojnih tezgi na trgu na kojima se može pronaći za svakog ponešto u večernjim satima očekuje nas i bogat kulturno-umetnički program.

“ Od 19 sati  na zaječarskom Trga oslobođenja kreće i kulturno-umetnički program na kome će najpre nastupiti deca iz kulturno-umetničkih društava sa teritorije grada Zaječara.

To su deca članovi Centra za tradicionalne umetnosti „Koreni“, ali će u okviru kulturno-umetničkog programa pod nazivom „Na tromeđi kolo igra“ nastupiti i dva gostujuća dečija folklorna ansambla.

U pitanju je Tancov klub „Severnjaci“ iz Vidina u Bugarskoj i „Centrul centural“ iz Turn severina u Rumuniji“, istakao je Stamenković.

http://www.panacomp.net/kud-kopaonik-leposavic-2/

Prema njegovim najavama večeras od 20 sati na zaječarskom skveru nastupiće i KUD „Kopaonik“ iz Leposavića, čime će obeležavanje gradske slave biti završeno.

- Reklama -

Postavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reklama -
- Reklama -radenković

Najnovije

Dnevni horoskop za UTORAK – 21. januar 2020. godine

Ovan opterećen, Bik i Vaga u ljubavi, Blizanci i Devica pasivni, Rak siguran, Lav prezaposlen, Škorpija prima udarce, Strelac srećan, Jarac moćan, Vodolija rasterećena,...
- Reklama -
- Reklama -

Preporuka: