fbpx

„VACUUM“ uživo 20. maja u Omladinskom centru

Preporuka:

Zatvorene sve pijace u Zaječaru tokom trajanja vanrednog stanja

Javno komunalno preduzeće "Higijena" Zaječar naredilo je da se i zelene i robne pijace na teritoriji grada zatvore za...

JKP „Vodovod“: Uputstvo za plaćanje računa za vodu elektronskim ili gotovinskim putem

Od kako je 20. marta 2020. godine zbog vanrednog stanja usled korona virusa šalter JKP "Vodovod" zatvoren, građani, pogotovo...

Da li sneg utiče na zaustavljanje ili širenje zaraze korona virusom?

Sneg inače pomaže da se vazduh očisti od zagađenja. Pahulja se stvori kada se kapljica vode zamrzne u vazduhu....
- Reklama -

U subotu 20. maja u zaječarskom Omladinskom centru nastupa uživo bend „VACUUM“. Kao predgrupa nastupa zaječarski ad hoc bend, okupljen samo za ovu priliku!

Početak nastupa je od 22 sata.

Ulaz  je 100 dinara.

Sav prihod od prodatih ulaznica će biti iskorišćen za kupovinu neophodne muzičke opreme za potrebe sobe za probe bendova u okviru Omladinskog centra.

O bendu:

Zaječaraski sastav Vacuum je osnovan marta meseca 2014. godine u formi trija. Izvorna ideja, koja je kasnije i realizovana, jeste kreiranje i izvođenje instrumentalne muzike kroz koju će biti implementirani uticaji alter rocka, punka, funka i elektronike.

Sadašnju postavu čine iskusni zaječarski muzičari Dejan Nikolić (gitara), Marko Ranđelović (bas gitara) i Ivan Andrejević (bubanj).

Godinu i po nakon osnivanja Vacuum su snimili album pod imenom „Prologue“ na kome se našlo devet instrumentalnih tema.

„Prologue“ je prvobitno objavljen u izdanju kultne hrvatske kuće Slušaj najglasnije, a potom se našao i u katalogu sve aktivnije etikete Nocturne media. Album je do sada naišao na pozitivne kritike recenzenata (Horvi: “…ako je samo ovo ‘prolog’ za nešto što tek treba doći, budućnost im je vrlo svijetlog grafikona išaranog brojnim amplitudama…“; Bane Lokner: „…prilično pametno ‘gospodare’ prostorom i atmosferom, i činjenica je da članovi postave poseduju evidentnu izvođačku energiju“) i publike.

 

Postavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reklama -   radenković    

Preporuka: