Sport

Uspešno proleće za zaječarske gimnastičarke

gimnastičarke
foto: glassporta.rs

Uspešno proleće za zaječarske gimnastičarke!

Gimnastičarke Zaječara nastavljaju sa uspešnim nastupima u prolećnom delu sezone. Zaječarke su se u proteklih mesec dana predstavile na takmičenjima u Kostolcu, Kruševcu i Pirotu, gde su ostvarile zapažene rezultate i osvojile dve medalje, piše Glassporta.rs.

Prvo kolo B-programa Gimnastičkog saveza Srbije održano je u subotu 18. maja u Kostolcu. Takmičarke iz Zaječara Eva Grozdanović, Sofija Micić, Lena Ivanović i Iva Filipović nastupile su u kategoriji mlađih juniorki, gde su u jakoj konkurenciji stigle do bronzanog odličja.

Juniorka Danica Živković je zbog povrede nastupala samo na određenim spravama i ostala bez plasmana u prva tri mesta.

Na takmičenju u organizaciji GSS učestvovale su ekipe iz Kraljeva, Kragujevca, Pirota, Negotina, Zaječara, domaćina Kostolca i dve beogradske ekipe.

Dan kasnije u Kruševcu je na programu bilo 1. kolo pionirske lige Gimnastičkog saveza jugoistočne Srbije. Selekcija 1 Gimnastičkog kluba „Zaječar“ nastupila je u sastavu: Sofija Stanojević, Nađa Milosavljević, Sofija Gomiđelović i Petra Petrović. Zaječarke su osvojile 3. mesto i bronzanu medalju u konkurenciji domaćeg „Napretka“, Niša, „Hajduk Veljka“ iz Negotina i „Topličanina“ iz Prokuplja.

Vredi istaći i da je krajem aprila održano takmičenje u C programu, gde su u 1. kategoriji članice Zaječara 1 osvojile 7. mesto. Ekipa Zaječar 2 završila je na 12. poziciji. Što se druge kategorije tiče, Zaječar 1 je zauzeo peto, a Zaječar 2 nadmetanje zaključio na 6. mestu. Mina Mihajlović je u pojedinačnoj konkurenciji zauzela 9. poziciju. Tara Stanojević takmičenje je okončala na 10. mestu.

Već 8. juna zaječarske gimnastičarke očekuje „Liga gradova“ u Smederevu. 16. juna su na programu „Dani aerobne gimnastike“ u Novom Sadu, dok će poslednje takmičenje pred letnju pauzu Gimnastički klub „Zaječar“ imati na „Vidovdanskom turniru“ u Kruševcu.

ZaječarOnline/Glassporta.rs/O.B.

Dodaj komentar