fbpx

Uskoro osvetljenje „Sunčane staze“ na Kraljevici

Preporuka:

„Bliskost“ na turneji po Srbiji i Hrvatskoj

Narodno pozorišta Timočke krajine "Zoran Radmilović" će u subotu, 22. februara učestvovati na Festivalu „Virovitičke kazališne svečanosti – VIRKAS“...

Počela izgradnja LIDL marketa u Zaječaru (FOTO)

Izgradnja dugo najavljivanog "Lidl" marketa u Zaječaru započela je na mestu nekadašnje fabrike "Arsenije Spasić" u Zaječaru. Predviđeno je...

JKP „Vodovod“ Zaječar poziva meštane Velikog Izvora zbog usaglašavanja dugovanja

Javno komunalno preduzeće "Vodovod" Zaječar obaveštava da će službena lica Vodovoda vršiti prijem meštana sela Veliki Izvor u službenim...
- Reklama -

Staza za trčanje i rekreaciju zvanično je u Zaječaru otvorena maja 2019. godine, ali se zbog neosvetljenosti u večenjima satima gotovo i ne koristi. Iz Gradske uprave najavljuju postavljanje adekvatne rasvete u vrednosti od oko 3 miliona dinara.

Na pet punktova sa po tri sprave za vežbanje na novoizgrađenoj „Sunčanoj stazi“ na Kraljevici svakodnevno se fizički rekreira na stotine Zaječaraca. Kako na spravama postoji uputstvo za korišćenje sa dodatnim opisom vežbi, prema rečima posetilaca, one su itekako korisne za razgibavanje različitih vrsta mišića.

FOTO: zajecaronline.com

Međutim kao zamerku navode nepostojanje osvetljenja, pa u večernjim satima, po mraku „Sunčana staza“ postaje neupotrebljiva.

FOTO: zajecaronline.com

„Obično sa prijateljicom imam naviku da posle ručka dođemo i malo vežbamo. Ali se često dešava da zakasnimo, pa nas često uhvati mrak. Tada uglavnom odustajemo od vežbanja, jer je put ka spravama neosvetljen“, kaže Slađana iz Zaječara.

Ima i onih koji stazom ne idu zbog mraka, ali i pasa lutalica.

„Sprave na Kraljevici svi bi češće koristili kada bi staza i sam prostor bili osvetljeni. Ja iskreno ne odlazim tako često, jer nemam puno vremena preko dana. A uveče se u mraku bojim da ne naiđem na pse lutalice“, kaže sugrađanka Gordana Krstić.

lustracija / Pixabay

Prema rečima nadležnih iz Gradske uprave Zaječar „Sunčana staza“ na Kraljevici trebalo bi uskoro da bude osvetljena.

“ U okviru Javnog konkursa za podršku jedinicama lokalne samouprave u sprovođenju omladinske politike na lokalnom nivou – Ministarstva omladine i sporta, Grad Zaječar dobija sredstva za realizaciju projekta “Osvetljenje Sunčane staze“ u iznosu od oko 3 miliona dinara“, kažu u Gradskoj upravi Zaječar.

Projekat se ogleda u jačanju kapaciteta postojeće trim staze, osvetljavanjem i stvaranjem još boljih uslova za rekreativni sport na prostoru park šume „Kraljevica“, čime će se, prema rečima nadležnih, unaprediti uslovi za zdrave stilove života u gradu.

 

1 KOMENTAR

  1. a ko ce da plati tu struju i kome to treba zimi?a dzukele?ko ce njih da zadrzi?nema ovde niko mozak da razmislja malo.strasno

Postavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reklama -   radenković    

Preporuka: