fbpx
Društvo Timočka krajina

UPOZNAJTE ISTOČNU SRBIJU samo jednim klikom na sajt „Visit East Serbia“ – SVE NA JEDNOM MESTU!

Tamo gde se pije najbolje vino, gde su rimski imperatori gradili palate, a graditelji krotili Dunav. Tamo gde stvarnost postaje čarolija, divlja, mistična i privlačna… tamo je istočna Srbija.

U želji da sa svima nama podele sve ono najbolje što istočna Srbija ima predstavnici RARIS-a, u saradnji sa lokalnim turističkim organizacijama regiona, prezentovali su danas u prostorijama zaječarskog Narodnog muzeja Regionalnu turističku web platformu istočne Srbije pod nazivom “Visit East Serbia”.

A ponuda je raznovrsna: od najukusnije hrane, bogatog nasleđa, druženja uz pesmu i vino, pogleda od kojih zastaje dah, gostoljublja kakvog nema na kugli zemaljskoj, preko prirodnih lepota i manifestacija specifičnih isključivo za ovaj deo naše zemlje.

Prema rečima Vladana Jeremića, direktora Regionalne agencije za razvoj istočne Srbije cilje je bio da Naš se značajno poveća vidljivost našeg regiona kako na društvenim mrežama, tako i na internet pretraživačima.

” Zahvaljujući ovoj web platformi po prvi put da se turistička ponuda našeg celog regiona nalazi na jednom mestu i pokriva sve ono što danas obuhvata digitalna komunikacija.

Vrlo smo zadovoljni što možemo da pokažemo da smo u regionu uspeli da zajedno sa turističkim organizacijama naših gradova i opština, napravimo jednu turističku platformu koja će biti na usluzi i od koristi svim potencijalnim i budućim turistima našeg regiona.

Naš cilj je da tokom ove godine razvijemo do kraja ovu platformu na srpkom jeziku, a da naredne godine napravimo paralelno i jednu na engleskom jeziku.

Zato ćemo od sredine ovog meseca početi seriju različitih promocija, nagradnih igara i svega onoga što čini društvene mreže i sadržaj na njima atraktivnijim kako bi doprli do što većeg broja pratilaca i kao bi se informacije o našem regionu i šta on može turistički da pruži širile i dalje“,istakao je Jeremić.

Regionalna turistička web platforma istočne Srbije „Visit East Serbia“ se za sada sastoji od web sajta www.visiteastserbia.rs, istoimene Facebook stranice https://www.facebook.com/visiteastserbia, Instagram naloga instagram/visiteastserbia i YouTube kanala.

Na njima je detaljno predstavljeno više od 70 atrakcija, znamenitosti i manifestacija istočne Srbije.

Gosti istočne Srbije će moći da na sajtu nađu i skinu 16 detaljnih turističkih mapa regiona, opština i gradova u istočnoj Srbiji.

Dodaj komentar