fbpx

Umesto komunalne takse, uvodi se plaćanje naknade za korišćenje javnih površina u Zaječaru

Umesto komunalne takse, odlukom gradskih većnika uvedeno je plaćanje naknade za korišćenje javnih površina na teritoriji grada Zaječara. Naknadu za korišćenje prostora na javnoj površini u poslovne i druge svrhe plaćaće svi, osim onih koji prodaju štampu, knjige i druge publikacije, proizvode starih i umetničkih zanata ili domaće radinosti.

Preporuka:

U subotu drugi deo penzija za oktobar

Penzioneri će drugi deo penzija za mesec oktobar dobiti u subotu 23. novembra. Isplata durgog dela oktobarskih penzija preko tekućih...

Osmaci zaječarske škole „Desanka Maksimović“ izveli performans „STOP – MOŽE I DRUGAČIJE“

Performans "STOP – MOŽE I DRUGAČIJE" koji su izveli učenici  osmog razreda Osnovne škole "Desanka Maksimović" iz Zaječara izazvao...

Potpisani ugovori o dodeli podsticaja za stočarstvo

U Gradskoj upravi, 38 stočara iz zaječarskih sela potpisali su ugovore za podsticajna sredstva u iznosu od 4,1 miliona...
- Reklama -

Na 86. sednici Gradskog veća usvojena je Odluka da se umesto komunalne takse za korišćenje javnih površina od 1. januara 2019. godine naplaćuje naknada po tom osnovu. Nju neće plaćati direktni i indirektni korisnici budžetskih sredstava, a prihodi ostvareni na ime naknade pripadaju budžetu grada Zaječara, rečeno je na zasedanju.

Postavljanje kioska, tezgi, bašte, aparata za sladoled,  automata za prodaju štampe, pokretnog objekta za prodaju robe na malo i veliko, kao i vršenje zanatskih i drugih usluga ili bašte ugostiteljskih objekata spadaju u zauzeće javne površine za koje će se odlukom gradskih većnika plaćati naknada u predviđenom iznosu.

Naknadu za korišćenje prostora na javnoj površini u poslovne i druge svrhe plaćaće svi, osim onih koji prodaju štampu, knjige i druge publikacije, proizvode starih i umetničkih zanata i domaće radinosti.

Naknadu će plaćati i oni koji javni prostor koriste za oglašavanje za sopstvene potrebe i potrebe drugih lica, koji javnu površinu zauzimaju građevinskim materijalom ili za izvođenje građevinskih radova.

Pod javnom površinom spadaju: javne saobraćajnice, trgovi, javna zelenila, parkirališta, gradska šuma i parkovski uređene površine, saobraćajne površine.

Postavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reklama -radenković

Najnovije

„Bliskost“ u Dubočanu

Anasambl zaječarskog teatra gostovaće u ponedeljak, 25. novembra u Dubočanu, gde će u Domu kulture izvesti predstavu „Bliskost“ Patrika Marbera u režiji Snežane Udicki.  Koreograf...
- Reklama -
- Reklama -

Preporuka: