Društvo Timočka krajina

Ukinuta vanredna situacija u Majdanpeku

FOTO: Timok press

Zbog poboljšane epidemiološke situacije i primetnog trenda pada obolelih od zarazne bolesti kovid – 19 ukinta je vanredna situacija za čitavu teritoriju opštine Majdanpek.

U jučerašnjoj odluci o ukidanju vanredne situacije objavljenoj u Službenom listu opštine Majdanpek navodi se da „stupanjem na snagu ove Odluke prestaje da važi Odluka predsednika opštine Majdanpek kojom je proglašena Vanredna situacija, broj 217-43/2020 od 17.11.2020 godine i obavezno se primenjuju mereutvrđene Uredbom o merama za sprečavanje i suzbijanje zarazne bolesti COVID – 19“, prenosi danas.rs.

Inače, prema podacima majdanpečkog Doma zdravlja evidentirana su tri nova slučaja zaražavanja od 29 juče testiranih.

U majdanpečkoj opštini su 22 osobe aktivno zaražene korona virusom od čega se četiri bolesnika nalaze na lečenju u tercijarnim zdravstvenim ustanovama van Majdanpeka. Najviše aktivno zaraženih je iz Majdanpeka – 18, iz Rudne Glave ih je dvoje, a po jedan oboleli je iz Donjeg Milanovca i Jasikova.

U opštini Kladovo je vanredna situacija ukinuta 14. maja jer je i u ovoj opštini poboljšana epidemiološka situacija.

Prema podacima kladovskog Zdravstvenog centra prisustvo virusa potvrđeno je kod dve osobe, jedan se bolesnik oporavio od virusne infekcije te je aktivno pozitivno 19 pacijenata.

U proteklih 14 meseci, prvi slučaj korona virusa u kladovskoj opštini evidentiran je 28. marta prošle godine, zaražena je 1.741 osoba, do sada je izlečeno 1.648 bolesnika, a od posledica korona virusa preminula su 74 pacijenata.

Kada je vakcinacija u pitanju, u kladovskoj opštini je od 15.480 punoletnih građana obe doze vakcine primilo više od 6.175 građana ili 40 odsto odraslog stanovništva.

Izvor: danas.rs

Dodaj komentar