fbpx

Masovno hapšenje Zaječaraca: Protiv velikog broja penzionera podnete krivične prijave

Preporuka:

Još 90 tona medicinske opreme sletelo na Nikolu Teslu – opremu nabavila Srbija, a EU platila transport

Danas je drugi kargo avion, boing 747, sleteo na Aerodrom Nikola Tesla iz Kerale, sa 90 tona medicinske zaštitne...

Digitalne pripreme za malu maturu na sajtu RTV Vojvodine

U cilju što efikasnijeg uključivanja u savremene oblike učenja i želji da pomogne malim maturantima da obnove gradivo od...

U istočnoj Srbiji u samoizolaciji 1950 građana: Zaraženi i u Knjaževcu, Svrljigu i Kladovu

Prema podacima sajta covid19.data.gov.rs na dan 28. mart u Timočkoj krajini su registrovana 4 slučaja zaraženih korona virusom u...
- Reklama -

U toku današnjeg dana 6 lica je uhapšeno zbog kršenja Naredbe kojom je ograničena sloboda kretanja u periodu od 20 do 5 časova izjutra, navodi se u saopštenju Osnovnog javnog tužilaštva u Zaječaru.

Prema njima je predloženo izricanje mere, takozvanog, kućnog zatvora u trajanju do 30 dana.

Takođe, u toku današnjeg dana veliki broj lica starosti preko 65 godina je prekršilo Naredbu kojom je takvim licima ograničena sloboda kretanja te je naloženo da se prema njima podnesu krivične prijave a tužilaštvo će razmotriti primenu mera kojima će se tim licima dodatno ograničiti sloboda kretanja, odnosno, izricanje mere zabrane napuštanje stana dok se postupak, pred sudom, ne okonča, tvrdi osnovni javni tužilac Slaviša Dimitrijević.

Ako takvu meru pomenuta lica starija od 65 godina prekrše, sledi im pritvor do 30 dana.

Iz navedenih razloga, još jednom, molim građane da se ponašaju odgovorno i da poštuju sve odluke donete u cilju sprečavanja širenja zarazne bolesti COVID-19 jer će se u suprotnom primenjivati i najteže mere predviđene zakonom„, apeluje Dimitrijević.

Ujedno, zaječarski policajci su uhapsili Đ. Đ. (1974) iz Zaječara, jer je osumnjičenog zatekla van mesta prebivališta, čime je prekršio mere o izolaciji u kućnim uslovima po dolasku iz inostranstva. Osumnjičeni je, uz krivičnu prijavu, priveden u Osnovno javno tužilaštvo u Zaječaru.

Postavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reklama -   radenković    

Preporuka: