fbpx

Uhapšeni zaječarski gradski većnik NAMEŠTAO TENDERE IZ KUĆNOG PRITVORA!

Preporuka:

Evropska unija donirala 16,5 miliona evra za razvoj Istočne Srbije

U okviru 42. Međunarodnog sajma turizma na štandu „Donjeg Podunavlja“ upriličena je svečanost dodele 16,5 miliona evra za projekat...

Danas su zimske zadušnice: Dan sećanja na preminule

Srpska pravoslavna crkva i vernici danas slave Velike zimske zadušnice. Obeležava se sećanje na sve preminule. Ide se na...

Bor: Hapšenje zbog razbojništva

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Boru uhapsili su I. R. (1995) iz Futoga, zbog postojanja osnova sumnje da je...
- Reklama -

Bojan Stojanović (47), bivši član Gradskog veća Zaječara i član Srpske napredne stranke, osumnjičen za zloupotrebe dok je bio na funkciji, u vreme kada je učinio krivično delo zbog koga je sada uhapšen već je bio u kućnom zatvoru i to zbog drugog dela, prenosi „Blic“.

Kako saznajemo, on je 2014. pravosnažno osuđen na tri meseca kućnog zatvora, bez elektronskog nadzora, i kaznu je izdržavao od decembra 2014. do marta 2015, jer je izdavao menice bez pokrića.

Imao je i dozvolu od suda da može da odlazi na posao.

Stojanovića sada istražni organi terete da je s Mirkovićem i još trojicom Zaječaraca, koji su uhapšeni pre nekoliko dana, počinio zloupotrebe u postupcima javnih nabavki od 2013. do 2015. godine, čime je gradskom budžetu pričinjena šteta veća od 36 miliona dinara.

Najkrupnija stavka u prijavi je bilo sređivanje starog gradskog groblja, koje je povereno firmama AD „Put“  i „Betoneks„. Oni, sumnja se, nisu radove izveli do kraja, ali su poslali gradu fakturu koju im je overio Stojanović. Tako su za posao koji nisi završili, kako se terete, dobili blizu 34 miliona dinara.

Urеđеnjе i proširеnjе groblja
Zajеčarsko grobljе bićе potpuno urеđеno, a zamеnom ogradе, prostor ćе biti proširеn za oko 400 grobnih mеsta, izjavio jе tadašnji gradonačеlnik Zajеčara Vеlimir Ognjеnović koji jе prisustvovao počеtku radova.

Početak radova na uređenju groblja foto: Zajecar.info

Stojanović je 2012. bio vlasnik firme „Atrium“, zaječarskog preduzeća čija je delatnost bila izgradnja zgrada. Protiv njega je podneta krivična prijava jer je izdavao menice bez pokrića. U kućnom zatvoru je bio od decembra 2014. do marta 2015. kada je kao kadar Srpske napredne stranke, bio član gradskog veća Zaječara. Upravo u to vreme, veruje se, sa saučesnicima je nameštao tendere u Zaječaru, i to na štetu grada – kaže izvor „Blica“.

Posle smene Mirkovića, Stojanović je kao kadar Srpske napredne stranke ostao na funkciji do kraja mandata! 

Prijava je podneta i protiv Željka Mažara iz SPC „Timok“, Zorana Jovanovića iz privrednog društva AD „Put“ i Ivana Veljkovića iz firme „Betoneksa“, inače zeta pomenutog Zorana Jovanovića.

IZ ARHIVE
Pogledajte kako su poslovala preduzeća AD PUT i BETONEKS

ŠTRAJK RADNIKA AD PUT! Izvršni direktor „ojadio“ preduzeće (VIDEO) (FOTO)

Mažar je osumnjičen da je, po usmenom nalogu Mirkovića, potpisao nalog za kupovinu semafora za stadion FK Timok, što je plaćeno 2,2 miliona dinara. Semafor, međutim, nikada nije stigao u Zaječar. Umesto njega, isporučeni su neki limovi. Zbog sumnje da je počinio drugo krivično delo, Saša Mirković koji je već u pritvoru, naknadno će biti saslušan.

Izvor: Blic / Večernje Novosti / Zaječar Online

Postavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reklama -   radenković    

Preporuka: