fbpx
Društvo

16. septembra panel diskusija na temu “Fizičke aktivnosti dece sa smetnjama u razvoju”

Udruženje građana “Dečja radost” iz Zaječara poziva sve zainteresovane da se u subotu, 16. septembra uzmu učešće u panel diskusiji pod nazivom “Fizičke aktivnosti dece sa smetnjama u razvoju”.

Panel diskusija biće organizovana u sali Sportskog saveza grada Zaječara sa početkom od 11 sati.

Okosnica panela je predavanje profesora Fakulteta fizičke kulture i sporta, Bojana Jorgića, na temu “Fizičke aktivnosti dece sa autizmom”.

Primere iz prakse izneće i Gordana Milutinović, defektolog i Goran Jovanović, zaposlen u medicini sporta.

” Razmenom iskustva zaposlenih u prosveti, sportskih radnika i drugih zainteresovanih za teme inkluzije kroz nastavu fizičkog vaspitanja, želimo da doprinesemo kvalitetnijem životu i obrazovanju dece sa smetnjama u razvoju.

Ujedno Vas pozivamo da prisustvujete “Inkluzivnom danu igre za sve”, koji, u saradnji sa školama ŠOSO “Jelena Majstorović” i OŠ “Ljuba Nešić”, organizujemo na terenu Popove plaže, sa početkom u 17 sati, navode iz udruženja.

Inkluzivni dan igre i panel je deo završnih aktivnosti projekta “Dečja prava u priči i praksi”, a probleme dece sa smetnjama u razvoju, kao najvidljivije u svojoj okolini, prepoznali su zaječarski srednjoškolci.

Panel diskusiju organizovalo je Udruženje građana „Dečija radost“ u saradnji sa Otvorenim klubom iz Niša i još 7 organizacija iz gradova jugoistočne Srbije, uz podršku Sportskog saveza grada Zaječara.

 

Dodaj komentar