fbpx

Učestvujte na KONKURSU za finansiranje OMLADINSKIH VOLONTERSKIH PROJEKATA! Predloge šaljite do 18.jula!

Preporuka:

Obuka srednjoškolaca o globalnim ciljevima održivog razvoja

Održivi razvoj u okviru programa "Održiva ZAjednica - Gimnazija Zaječar" bila je tema obuke koju je realizovao učenički parlament...

Ulična akcija „Izbori od A do Š“ i u Zaječaru

U susret redovnim parlamentarnim izborima, Nacionalna koalicija za decentralizaciju pokrenula je karavan uličnih akcija širom Srbije „Izbori od A...

Popodne razvedravanje, temperatura do 20 stepeni

U Srbiji će danas biti toplo i vetrovito, sa maksimalnom dnevnom temperaturom od 17 do 22 stepena, saopštio je...
- Reklama -

U izviđačkom domu na Kraljevici danas je održan infosastanak za sve zainteresovane i potencijalne učesnike programa „MLADI SU ZAKON“ u okviru kojeg je raspisan KONKURS za finansiranje OMLADINSKIH VOLONTERSKIH PROJEKATA s ciljem podsticanja aktivizma i volontiranja mladih.

Radomir Mirčić, kordinator programa „Mladi su zakon“ za Zaječarski i Borski okrug istakao je da se pomenuti program realizuje osmu godinu zaredom u cilju podsticanja aktivizma i volontiranja mladih širom Srbije.

“ Konkurs je namenjen kreativnim mladim ljudima starosti od 15 do 30 godina koji kroz aktivno učešće mladih i volontersko angažovanje žele da u svojoj lokalnoj sredini učestvuju u uređenju javnih prostora, u akcijama zaštite životne sredine, poput promotivnih akcija čišćenja i uređenja javnih površina..

Kroz projekte mogu promovisati zdrave i bezbedne stilove života, organizovati IKT – informacione i komunikacione tehnologije, promovisati solidarnost i humanost (prema socijalno ugroženim grupama, osobama sa invaliditetom, migrantima i drugim ugroženim grupama)“, istakao je Mirčić.

Na konkurs se mogu prijaviti udruženja mladih i neformalne omladinske grupe sastavljene od najmanje pet članova, kao što su đački ili studentski parlamenti, razne omladinske sekcije i druge grupe mladih sa teritorije Zaječarskog i Borskog okruga.

Predloženi omladinski volonterski projekti bi trebalo da budu sprovedeni u periodu od 12. avgusta do 31. oktobra 2017. godine, ističe Mirčić i navodi da vrednost jednog omladinskog volonterskog projekta može iznositi između 30 hiljada i 100.000 dinara.

Mirčić je pozvao sve zainteresovane da pošalju popunjen obrazac za pisanje predloga ideje omladinskog volonterskog projekta do 18. jula 2017. godine na email: MSZ.ZaBo.2017@gmail.com, ili poštom na sledeću adresu: Odred Izviđača „Đorđe Simeonović“ Vašarište bb, 19000 Zaječar, sa naznakom: „MLADI SU ZAKON – prijava na konkurs“.

“ Ukoliko vaš predlog projektne ideje prođe administrativnu proveru i bude pozitivno ocenjen od strane Komisije, ulazite u narednu fazu koja podrazumeva razvijanje projektne ideje u konačan predlog omladinskog volonterskog projekta.

Tu vam Resurs centar pomaže tako što ćete pohađati obuku za pisanje projekata (razvijanje projektnih ideja u predloge projekata) i upravljanja projektnim ciklusom, posle koje razvijate konačan predlog projekta i šaljete ga resurs centru najkasnije do 9. avgusta 2017. godine“, najavio je Mirčić.

Nakon dostavljanja konačnog predloga projekta, komisija koju formira Resurs centar za Zaječarski i Borski okrug odabraće najmanje 8 omladinskih volonterskih projekata koji će biti finansirani u Zaječarskom i Borskom okrugu.

Konačni rezultati konkursa, odnosno predlozi OVP koji će biti finansirani biće objavljeni do 12. avgusta 2017. godine.

Organizatori projekta su Resurs centar za Zaječarski i Borski okrug, „Odred izviđača „Đorđe Simeonović“ Zaječar, u saradnji sa Gradom Zaječarom i T1 televizijom i uz finansijsku podršku Ministarstva omladine i sporta.

Postavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reklama -radenković

Najnovije

Orthodox Celtsi u Omladinskom centru

U okviru turneje povodom 20 godina od izlaska albuma "Green Roses", legendarni keltski rok sastav gostuje u Omladinskim centru u Zaječaru. Jedan od najdugovečnijih bendova...

Nova akcija dobrovoljnog davanja krvi

Crveni krst Zaječar u saradnji sa Zavodom za transfuziju krvi iz Niša u sprovešce jos jednu akciju dobrovoljnog davanja krvi. Crveni krst apeluje i poziva...

Oblačno sa slabom kišom

U Srbiji se danas očekuje pretežno oblačno, malo hladnije, ujutru i pre podne mestimično sa slabom kišom. Od sredine dana suvo uz delimično razvedravanje. Jutarnja...
- Reklama -
- Reklama -

Preporuka: