Kultura

Mladen Stojanović osvojio prvu nagradu za kratkometražni film (VIDEO)

FOTO: Tehnička škola Zaječar

U kategoriji multimedijalni rad, na konkursu organizovanom od strane Fakulteta savremenih umetnosti u Beogradu, zaječarski učenik Mladen Stojanović osvojio je prvu nagradu.

Mladen Stojanović, inače učenik drugog razreda Tehničke škole u Zaječaru, smera elektrotehničar informacionih tehnologija, osvojio je prvo mesto za kratkometražni film “Maska života”.

Mladen Stojanović se bavi duže vreme multimedijalnim sadržajem i dizajnom. Za ovaj konkurs saznao je preko društvenih mreža.

“Za konkurs sam saznao preko instagrama. Odlučio sam da pogledam o čemu se radi i uvideo da je to idealna prilika za mene, zato što me to privlači i već se neko vreme bavim multimedijalnim sadržajem i dizajnom. Na zadatu temu sam odgovorio svojim prvim kratkometražnim filmom. Sama ideja mi je vrlo brzo došla. Želeo sam nešto jednostavno, a idealno. Tri dana sam proveo u smišljanju i pisanju scenarija, a kasnije sam sa dva dobra prijatelja, ujedno i dva glavna glumca ovog filma, takođe učenicima Tehničke škole, Martom Branković i Stefanom Nicićem, snimio film. Snimanja su bila zabavna i nakon 3 do 4 dana uspešno završena. Najteži deo posla i krajnja montaža filma je ostala i to je trajalo skoro dve nedelje. Uspeo sam da od iseckanih i neurednih kratkih video klipova napravim jedan kratak film u trajanju od 13 minuta.

“Maska života” je ugledala svetlost dana. Tako sam nazvao svoj kratak film i pod tim nazivom sam odgovorio na zadatu temu konkursa. Saznao sam da se na sam konkurs prijavilo oko 170 učesnika u svih 6 kategorija i da je naš film “Maska života” u kategoriji multimedijalni rad, osvojilo prvu nagradu“, poručio je autor filma.

FOTO: Tehnička škola Zaječar

Razredni starešina i direktor škole ponosni su na svog učenika

Razredni starešina Saša Nikolić siguran je da će biti još dosta nagrada za njegovog učenika Mladena.

“Mladen je vrlo kreativan i posvećen nastavi i učenju. Drago mi je da pored svih svojih obaveza u školi pronalazi vremena za svoju strast. Vrlo sam ponosan na ovo priznanje koje je dobio na početku svog školovanja.

Radujem se njegovim budućim priznanjima koja će sigurno doći. Drago mi je što je jedna visokoškolska ustanova kao što je Fakultet savremenih umetnosti iz Beograda prepoznala kvalitet i dodelila prvu nagradu pravoj osobi za to”, rekao je Nikolić.

Direktor Tehničke škole u Zaječaru Goran Stanković ističe da učenici ove škole imaju punu podršku za vannastavne aktivnosti.

“Vrlo smo ponosni kao škola na uspeh i nagradu koju je osvojio naš Mladen Stojanović. Želim mu da nastavi ovim uspešnim putem.

Napomenuo bih da učenici naše škole imaju svu moguću podršku i kod savladavanja gradiva predviđenog nastavnim planom i programom i svu slobodu da se oprobaju i u vannastavnim aktivnostima gde mogu da ispolje sve svoje strasti i svoju kreativnost u nečem drugom. Ističem da svi naši nastavnici podržavaju, pospešuju i ohrabruju naše učenike da se slobodno izraze i na drugim poljima netipičnim za Tehničku školu”, kaže Stanković.

Fakultet savremenih umetnosti u Beogradu godinama raspisuje konkurs za srednjoškolce kreativce, podeljen u 6 kategorija: crtež, slika, dizajn, fotografija, video i kreativni tekst. Tema ovogodišnjeg konkursa je “TELO”.

Pogledajte nagrađeni kratkometražni film Mladena Stojanovića, pod nazivom “Maska života”:

Dodaj komentar