Učenici O.Š. „Ljuba Nešić“ pobednici „Dečije olimpijade“ u Zaječaru

0

Učenici trećeg i četvrtog razreda osnovne škole „Ljuba Nešić“ pobednici su „Dečije olompijade“ koja je održana danas u sportskoj sali škole „Ljubica Radosavljević Nada“.

Drugoplasirani bili su učenici O.Š. „Desanka Maksimović“, treće mesto pripalo je domaćinima, dok se na četvrtom mestu našla ekipa učenika škole „Vuk Karadžić“ iz Velikog Izvora, a na petom učenici „Đura Jakšić“ škole.

Domaćini „Dečije olimpijade“ nisu krili zadovoljstvo što su učenici svih zaječarskih škola danas bili njihovi gosti.

„Ova olimpijada se malo razlikuje od malih olimpijskih igara koje se svake godine organizuju.

Deca vole da se takmiče, vole da navijaju, prepreke su jako interesantne, a najzanimljivije im je bilo gađanje u metu.

Tu neophodna jaka koncentracija, ne sme da se gađa van linije, a postoje i određena pravila koja moraju da se ispoštuju“, istakao je Veroslav Paunović, učitelj OŠ „Ljubica Radosavljević Nada“.

Učenici škole „Đura Jakšić“ na samom startu bili su izričiti da njima pobeda nije u prvom planu, već da su došli da se druže i lepo zabave sa svojim vršnjacima.

„Nismo se pripremali za ovo takmičenje, s obzirom da ima dosta gimnastičara u našoj ekipi.

Najbolje smo se pokazali u disciplini kolut napred, a pobeda nam nije bila važna“, istakao je učitelj Goran Pejčić.

Igre su održane tradicionalno po 10. put u organizaciji zaječarskog Crvenog krsta i Sportskog saveza grada Zaječara, a učenici su se takmičili u brojnim disciplinama.

“ Na ovaj način smo želeli da mališani razviju sportski dug i da im objasnimo da je bavljenje sportom jako važno u njihovom uzrastu“, napomenula je Irena Mladenović iz zaječarskog Crvenog Krsta.

Kolut napred, prelaženje prepreka, trčanje 10 metara, prelazak preko klupe, nošenje medicinke, gađanje u metu discipline su u kojima su se učenici „Ljuba nešić“ škole najbolje snašli.

Pogledajte galeriju fotografija:

POSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here