fbpx
Društvo

Učenici OŠ „Ljuba Nešić“ iz Zaječara napravili edukativni film o prirodi

youtube.com/printscreen

Nastavnica biologije Ljiljana Ninić i učenice VII-2 Lena Spasić i Ana Milanović, iz OŠ „Ljuba Nešić“ u Zaječaru, napravile su edukativni film koji govori o prirodi kao inspiraciji za nova tehnološka dostignuća.

Kroz ovaj film, gledaoci se mogu upoznati sa biomimetikom, novom naučnom oblašću, koja doprinosi rešavanju nekih važnih problema čovečanstva.

Autori filma, nakon prethodnog istraživanja, kroz dijalog, predstavljaju biomimetiku i pomoću eksperimenta demonstriraju moguću primenu iste, ukazujući na vezu čoveka i prirode i na potrebu za stalnim otkrivanjem njenih tajni.

Ovim filmom učenice zaječarske škole predstaviće se na ovogodišnjem Festivalu kreativnog filma „KREF 2019.“

Učesnici su imali zadatak da kreiraju edukativni film kao podršku u realizaciji konkretnih obrazovnih ciljeva. Film treba da predstavlja resurs za učenje kao primer – film od kojeg može da se nauči nešto.

Takmičenje je podržano od strane Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srbije. Na konkursu su učestvovali učenici od 6 do 18 godina, edukatori i stručni saradnici u ulozi autora filma ili mentora.

Prvo na učešće imli su filmovi snimljeni u toku školske 2018/2019 godine, javno dostupni i odobreni za pregled od strane široke publike, postavljeni sa naznakom izabrane kategorije.

Dodaj komentar