Društvo

U Železničkoj ulici u Zaječaru zabranjeno kretanje kamionima i šleperima preko 5 tona

POGLEDAJTE PODKAST 'PRIČE U NAMA'

Stanje kolovoza u Železničkoj ujlici u Zaječaru već godinama se nalazi u jako lošem stanju. Tome mnogo doprinosi i kretanje velikih teretnih kamiona, težih od 5 tona, zbog čega će za tu kategoriju vozila od sada važiti zabrana kretanja ovom deonicom. Prema procenama nadležnih, za sanaciju te ulice potrebno je više od 20 miliona dinara, a ozbiljna rekonstrukcija koštala bi blizu 1.000.000 evra.

Savet za bezbednost saobraćaja grada Zaječara je na sednici održanoj u sredu, 15. maja doneo zaključak i podneo inicijativu da se, s obzirom na loše stanje kolovoza u Železničkoj ulici u Zaječaru, ograniči kretanje određenim kategorijama teretnih vozila.

Javnom preduzeću za planiranje, projektovanje, izgradnju i nadzor „Urbanizam i izgradnja“ Zaječar naloženo je da, u skladu sa Pravilnikom o saobraćajnoj signalizaciji, postavi adekvatan saobraćajni znak, koji će ograničiti kretanje teretnih vozila težih od 5 tona.

Predsednik Saveta za bezbednost saobraćaja grada Zaječara Boško Ničić je na sednici konstatovao da je, što se tiče saobraćaja, Železnička ulica u Zaječaru zaista najopterećenija i da se zbog kretanja teretnjaka stanje kolovoza nalazi u izuzetno lošem stanju.

“ Za sanaciju te ulice potrebno je više od 20 miliona dinara, a ozbiljna rekonstrukcija ulice koštala bi blizu milion evra, što grad Zaječar nije u mogućnosti da priušti, bez pomoći pivare u Zaječaru, u čijoj se ulici fabrika i nalazi.

Svakodnevno, najveće opterećenje u ovoj ulici vrše kamioni šleperi velike nosivosti, koji ulaze u fabriku zbog utovara piva.

Porez na zarade je jedini prihod koji grad Zaječar ima, od 80 radnika koje pivara zapošljava i taj prihod nije dovoljan da se pokriju troškovi rekonstrukcije Železničke ulice“, istakao je predsednik Saveta za bezbednost Boško Ničić.

Dok za sanaciju Železničke ulice ne bude pronađeno neko adekvatno rešenje, članovi saveta doneli su zaključak da Javno preduzeće „Urbanizam i izgradnja“ Zaječar i u drugim ulicama gde postoje velika oštećenja, izvrši uvid postojećeg stanja kolovoza i ograniči kretanje za određenu kategoriju teretnih vozila, gde je to neophodno.

1 komentar

Dodaj komentar