Stanje kolovoza u Železničkoj ujlici u Zaječaru već godinama se nalazi u jako lošem stanju. Obilne padavine i vremenske nepogode koje su grad zadesile pre nekoliko dana dodatno su uticale da se udarne rupe u pomenutoj ulici povećaju, a kretanje vozila ovom deonicom postane gotovo nemoguće. Zato su radnici Preduzeća za puteve „Štrabag“ po nalogu predstavnika Gradske uprave krenuli ponovo sa krpljenjem udarnih rupa.

Za konkretniju sanaciju ulice, prema nedavnim izjavama Boška Ničića, predsednika Saveta za bezbednost saobraćaja Zaječara potrebno je više od 20 miliona dinara, dok bi potpuna rekonstrukcija koštala blizu 1.000.000 evra.

“ Za sanaciju te ulice potrebno je više od 20 miliona dinara, a ozbiljna rekonstrukcija ulice koštala bi blizu milion evra, što grad Zaječar nije u mogućnosti da priušti, bez pomoći pivare u Zaječaru, u čijoj se ulici fabrika i nalazi.

Svakodnevno, najveće opterećenje u ovoj ulici vrše kamioni šleperi velike nosivosti, koji ulaze u fabriku zbog utovara piva.

Porez na zarade je jedini prihod koji grad Zaječar ima, od 80 radnika koje pivara zapošljava i taj prihod nije dovoljan da se pokriju troškovi rekonstrukcije Železničke ulice“, istakao je predsednik Saveta za bezbednost Boško Ničić na sednici saveta 15. maja. 2019. godine.

Kako novca u gradskom budžetu za sada nema, u Železničkoj ulici će se do daljnjeg samo krpiti udarne rupe, saznajemo od nadležnih.

A dok za adekvatnu sanaciju ulice ne bude pronađeno neko adekvatno rešenje, članovi Saveta za bezbednost grada doneli su zaključak se na ovoj deonici ograniči kretanje za određenu kategoriju teretnih vozila.

 

1 KOMENTAR

  1. Pivara je svojevremeno htela da plati kompletnu rekonstrukciju ulice ali je gradonačelnik zahtevao da novac za to daju njemu i da ga on iskoristiti za istu namenu. Čelnici pivare nisu pristali na to. Hteli su da direktno plate izvođaču radova. Iz ovog razloga nije došlo do dogovora i rekonstrukcije ulice.

Postavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here