Društvo Izdvajamo

Titulu „kraljeva ajvara“ ponela ekipa “Grad Zaječar”

15 različitih ekipa i 15 različitih načina pripremanja ajvara, a samo jedan pobednik!

Pobedu u takmičenju “Izađi mi na teglu” odnela je ekipa “Grad Zaječar”. Gradski većnici i njihovi pomoćnici spremili su, po oceni žirija, najbolji ajvar.

U subotu, 21. seprtembra u Zaječaru na Trgu oslobođenja održana je manifestacija „Izađi mi na teglu“, a titulu kralja ajvara Zaječara ponela je ekipa “Grad Zaječar”. Da priprema dobrog ajvara zahteva spretnost dokazala je Jelena Dimitrijević, članica ekipe „Borka Veljković“ iz Vražogrnca koja je odnela pobedu u disciplinin „Tegla Pong“, na veliko zadovoljstvo svoje ekipe.

Ajvar koji je pripremila ekipa „Prlićanci“ zaslužio je bronzanu medalju, a za titulu vicešampiona izborili su se članovi ekipe „Timočki divljaci – PSK Istok“.

„Male tajhne varjače“, Udruženje žena „Grljan“, Veljković Borka iz Vražogrnca, „Vredni momci Pavlović“, PG „Radojković“, „Prlićanci“, Izviđači „Đorđe Simeonović“ „Timočki divljaci“, „Aleksandar“, Udruženje žena „Romula“, „Vredne Gamzigrađanke“…samo su neki od naziva 15 ekipa koje su se takmičilie u pripremanju ajvara na zaječarskom skveru.

Takmičarima su i ove godine bili obezbeđeni svi potrebni uslovi za učešće: natkriveni štandovi, sto i stolice, peći za pečenje paprike i pripremu ajvara, drva, tegle, sveža paprika u količini potrebnoj za pripremanje jedne ture „srpskog kavijara“, ulje, šećer i so.

Iako je svaka od ekipa sa sobom je ponela tajne sastojke,  svi su bili složni u jednom: najvažnije i ovoga puta bilo je druženje i lep provod!

Pobednici ovogodišnje sezone karnevala „Izađi mi na teglu“ u Zaječaru dobili su zadatak da do finala, 12. oktobra koje će biti organizovano u Beogradu upravo na „smederevcu“ usavrše svoj ajvar zlata vredan.

 

1 komentar

  • kad ti tasta sprema..lako je..i ribice okolo sta hoces..adrenalin (ako te nije ubio alkohol)..e vujadine vujadine.

Dodaj komentar