fbpx
Društvo

U Zaječaru voda za piće ispravna

FOTO: zajecaronline.com

Iz zaječarskog „Vodovoda“ saopštili su da je kvalitet vode za piće u Zaječaru u potpunosti ispravan.

Kvalitet vode za piće u zaječarskom „Vodovodu“ u potpunosti odgovara Pravilnuiku o higijenskoj ispravnosti vode za piće, hemijski i mikrobiološki, kako na Fabrici vode tako i u svim tačkama distributivne mreže, navodi se u saopštenju.

„Miris koji se povremeno oseća u pojedinim delovima grada može da potiče od cevovoda, kao i od specifičnog kvaliteta vode u akumulaciji „Grlište“, odakle se dobija sirova voda za preradu. Ova pojava nije novina, s obzirom da se svake godine manifestuje na ovakav ili sličan način u jesenjem periodu, a tipična je za vode iz akumulacija“, poručuju iz JKP „Vodovod“ u Zaječaru.

Institut za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut“ objavio je istraživanje koje pokazuje da od 154 kontrolisana javna vodovoda gradskih naselja u Srbiji, 94 imaju zadovoljavajući kvalitet vode za piće i oni su u kategoriji ispravnih. Lošija situacija je u Vojvodini, gde je od 42 kontrolisana javna vodovoda, voda za piće ispravna je samo u 9.

IZVEŠTAJ O ZDRAVSTVENOJ ISPRAVNOSTI VODE ZA PIĆE JAVNIH VODOVODA I VODNIH OBJEКATA U REPUBLICI SRBIJI ZA 2018. GODINU – Institut za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut“.

Dodaj komentar