Društvo

U Zaječaru uveliko traje VAKCINACIJA protiv sezonskog gripa

foto: pixabay

U prostorijama preventivnog centra zaječarskog Doma zdravlja uveliko traje vakcinacija protiv sezonskog gripa za 2018/2019. godinu.

Imunizacija se sprovodi u prostorijama Službe opšte medicine u Domu zdravlja radnim danima od 8 do 13 sati i subotom od 10 do 16 sati.

Prema rečima nadležnih, vakcinacija protiv sezonskog gripa obavlja se i u Ambulanti broj 1 (u centru grada) i u ambulanti u Kotlujevcu od 13 do 16 sati.

Meštani 3. Mesne zajednice vakcinu mogu primiti u ambulanti „Karađorđev venac“ radnim danima od 8 do 13 časova, a i meštani Salaša u svojoj ambulanti mogu se vakcinisati u istom terminu.

Kako obaveštavaju iz Preventivnog centra, Službe opšte medicine ZC Zaječar, u seoskim ambulantama vakcinacija će se obavljati po nedeljnom rasporedu rada ambulanti.

Za sada nema nekog povećanja broja obolelih od virusnih infekcija, ali se apeluje na građane da prime ovu vakcinu kako bi stvorili imunitet koji se inače stvara od dve nedelje do mesec dana.

Vakcinacija će trajati sve dok ima zaliha vakcina, napominju u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

Epidemiolozi ističu da vakcinu treba obavezno da prime svi, posebno osobe starije od 65 godina, hronični bolesnici, dijabetičari, osobe koje boluju od kardiovaskularih bolesti, ali i zaposleni u javnim službama koje su od vitalnog značaja za državu, šalterski radnici, medicinsko osoblje, osoblje u gradskom prevozu, prosvetni radnici, pripadnici policije…

Dodaj komentar