Društvo

U Zaječaru uručene „ponosne kartice“ u okviru projekta „Pokret za decu tri plus“

Atlas Servis - 24h pomoć na putu

U velikoj sali Skupštine grada u Zaječaru roditeljima sa troje i više dece uručene su “ponosne kartice” kojim ostvaruju popuste, a u okviru projekta “Pokret za decu tri plus”.

Ponosna kartica “Cena minus za 3+” je namenjena porodicama sa troje i više dece. Imenovana je na majku i donosi popuste u brojnim pravnim subjektima, na teritoriji određene lokalne samouprave.

Zaječar se na ovaj način pridružio ostalih 25 lokalnih samouprava, koje su porodicama podelile ove kartice.

-Ovo je jedan vid da olakšamo porodicama sa troje i više dece da imaju popust u trgovinskim radnjama i privrednim subjektima koji su uzeli učešće u ovom projektu. Pravi smisao i cilj svega ovoga jeste da u svim lokalnim samoupravama i u celoj zemlji podignemo svest da su porodice sa troje i više dece potrebne Srbiji. Lokalna samouprava Zaječar pokazala je veliko interesovanje da kartice „Tri plus“ stignu ovde, rekla je potpredsednica Pokreta za decu „Tri plus“ Daliborka Nestorović.

Višečlane porodice su heroji današnjeg vremena, poručio je Vladica Gavrilović, predsednik Pokreta za decu “Tri plus”.

-Kako bi nas u budućnosti bilo isto kao i danas, potrebno je da kod građana probudimo svest o tome da je bitno da nas bude više. Naš najveći neprijatelj jeste bela kuga. Višečlane porodice su heroji današnjeg vremena. Ako se bela kuga nastavi, bojim se da ćemo izgubiti zemlju i našu obavezu da je sačuvamo. Ova ponosna kartica glasi na vaše ime i na neki način društvo vam se na ovaj način odužuje što ste rađali za spas grada Zaječara. Mi smo sa gradonačelnikom Zajačara pričali o još mera koje ćemo predlagati, rekao je Gavrilović.

Nama je u narednom periodu jedan od glavnih zadataka da zaustavimo iseljavanje naših mladih i da im omogućimo da osnuju svoje porodice, istakao je Saša Ivanović, član Gradskog veća Zaječar.

-Grad Zaječar je prepoznao ovakvu jednu inicijativu i zahvalni smo ljudima iz „Tri plus“ što su prepoznali naša zalaganja i izašli nam u susret. Svesni smo da broj rođenih u odnosu na umrle u Zaječaru je 1:3, a dosta naših mladih odlazi odavde. Nama je u narednom periodu jedan od glavnih zadataka da zaustavimo iseljavanje naših mladih i da im omogućimo da osnuju svoje porodice i da ih motivišemo da imaju što više dece. Mi ćemo svaku ovakvu inicijativu podržati. Zahvalan sam i svim našim preduzetnicima i privrednim subjektima koji su prihvatili ovu ideju i ponudili svoje popuste. Videćemo i sa javnim preduzećima i ustanovama da i kod njih postane moguće da se dobiju neki popusti, rekao je Ivanović.

I dalje traju prijave za „ponosnu karticu“. Sve porodice koje imaju troje i više dece mogu se prijaviti radnim danima u uslužnom centru Gradske uprave u Zaječaru, od 7:30 h do 15:30 h.

izvor: zajecar.info

Dodaj komentar