fbpx
Društvo

U Zaječaru pretežno sunčano i prijatno vreme, do 26 stepeni

FOTO: zajecaronline.com

Republički hidrometeorološki zavod Srbije saopštio je da će u celoj zemlji biti pretežno sunčano i prijatno toplo vreme.

U Srbiji pretežno sunčano i prijatno toplo vreme. Samo će u jutarnjim satima ponegde po kotlinama i duž rečnih tokova biti magle. Vetar slab i umeren, na istoku povremeno i jak, severozapadni. Ujutro temperatura od 11 do 18, tokom dana od 24 stepena do 28 stepeni.

U Zaječaru pretežno sunčano. Vetar umeren, povremeno jak, severozapadni. Najniža temperatura oko 13 stepeni, a najviša dnevna temperatura oko 26 stepeni.

weather.com

Za vikend sunčano i malo toplije, a dnevne temperature u porastu.

Biometeorološka prognoza za petak 4. septembar 2020.

Relativno povolјne biometeorološke prilike pogodovaće svim hroničnim bolesnicima i osetlјivim osobama. Oprez se savetuje kardiovaskularnim bolesnicima. Meteoropate mogu osetiti probleme sa snom i blagu glavobolјu. Očekuju se termički uslovi u domenu optimalnih vrednosti, pa se i zdravima i obolelima preporučuje boravak na otvorenom, uz adekvatnu UV zaštitu i umerenu fizičku aktivnost.

AMSS: Povoljne vremenske prilike, dobra prohodnost puteva

Auto-moto savez Srbije saopštio je danas da povoljne vremenske prilike, s temperaturama između 25 i 27 podeljka, donose dobru prohodnost puteva.

Veći broj vozila na putevima se, kao i uvek, očekuje tokom popodneva, budući da počinje vikend.

Iz AMSS apeluju na građane da dodatno smanje brzinu kada prolaze pored škola, kako bi na svaki neoprezan korak mališana mogli bezbedno da reaguju.

Takođe, podsećaju da su školska dvorišta omiljena đačka igrališta u njima se deca okupljaju i kad škola ne radi.

Na naplatnim stanicama nema zadržavanja vozila.

Nema dužih zadržavanja ni na putničkim terminalima na graničnim prelazima, dok kamioni na Batrovcima čekaju sat vremena.

Dodaj komentar