Sport

U Zaječaru počeo letnji turnir u basketu

POGLEDAJTE PODKAST 'PRIČE U NAMA'

Na košarkaškom igralištu kod srednje škole sa danom zakašnjenja odigrane su prve utakmice u okviru letnjeg turnira u basketu „Le Bas 2019″.

Svake godine u letnjim mesecima na košarkaškom terenu kod Srednjih škola u Zaječaru ovaj turnir okuplja zaljubljenike u sport pod obručima u svim kategorijama od seniora do mini basketa. Na ovogodišnjem 33. po redu „Le Bas-u“ takmiči se stotinak košarkaša raspoređenih u 25 ekipa i četiri starosne kategorije.

Takmičenje su dan kasnije zbog loših vremenskih uslova otvorili najmlađi, devojčice i dečaci 2007. godišta i mlađi, koji igraju mini basket.

Prvog dana odigrano je ukupno 18 utakmica.

Za njima su nastupili pioniri (2005/6. godište), kadeti (2003/4), dok seniori igraju poslednji.

Letnji turnir u basketu „Le Bas 2019″ traje do subote, 3. avgusta.

Prema rečima organizatora, ukoliko vremenski uslovi to dozvole i ne bude kiše utakmice će se igrati svakog dana od 17 sati, a četvrtfinalne, polufinalne i finalne utakmice na programu su u petak, 2. avgusta.

I ove godine poslednjeg finalnog dana biće održana takmičenja u brzom šutiranju trojki i zakucavanjima, a priliku da pokažu svoje umeće u basketu imaće i devojčice.

Organizator turnira je zaječarski Košarkaški klub Mladost, a pokrovitelj je grad Zaječar.

Podsećamo, LE BAS je basket turnir koji ima tradiciju dugu preko 30 godina i predstavlja svojevrsni brend kada se radi o turnirima u basketu na regionu Timočke Krajne.

Dodaj komentar