Društvo Izdvajamo

U Zaječaru otvoren veliki tržni centar: Posao za oko 200 ljudi (FOTO)

U novom tržnom centru izgrađenom na prostoru nekadašnje fabrike Arsenije Spasić u Zaječaru posao je dobilo 200 Zaječaraca. U tržni centar je uloženo oko 10 miliona evra, a druga faza izgradnje biće nastavljena sa dolaskom kompanije Lidl i izgradnjom italijanskog kafea za sve posetioce.

Nootvoreni tržni centar Capitol park nalazi se na uglu Čupićeve i ulice Đure Salaja i prostire se na oko 20.000 kvadratnih metara.

Investitor je Poseidon group, a prema rečima Džejmsa Gana, direktora ove kompanije, na 6500 kvadrata prodajnog prostora nekoliko renomiranih svetskih brendova će po prvi put ponuditi svoje proizvode u Zaječaru.

” Posejdon je prisutan u Srbiji više od decenije kao grupacija koja se bavi investiranjem, razvojem i upravljanjem komercijalnim nekretninama, a samo u poslednjih pet godina otvorili smo Kapitol Parkove u Šapcu, Somboru, Beogradu i Leskovcu.

Od samog početka izgradnje angažovani su lokalni izvođači koji su za potrebe građevinskih radova zaposlili više od 300 radnika. Pored toga otvoreno je i dodatnih 200 radnih mesta u samom tržnom centru, pri čemu je ovaj broj znatno veći ukoliko se u obzir uzmu i zaposleni angažovani u lancu distribucije proizvoda i usluga”, istakao je Gan.

Otvaranju je prisustvovao i gradonačelnik Zaječara Boško Ničić koji je rekao da je budžet grada izgradnjom Capitol parka u startu bogatiji za 150.000 evra, prlus za još oko 100.000 evra kada na ovom prostoru bude izgrađen i Lidl.

” Sva ta sredstva planiramo da uložimo u komunalnu infrastrukturu.

Potrudili smo se da za otvaranje ovaj prostor što više oplemenimo. Međutim, nije sve završeno. U narednom periodu još 2000 kvadrata biće uređeno u drugoj fazi.

Sa Lidlom i još jednom kompanijom koja će doći, a čije ime ćemo objaviti kad za to dođe vreme, u Zaječaru će biti posla u naredne dve godine za sve koji žele da rade”, kazao je Ničić.

U Capitol parku Zaječarci će moći da pazare robu u sledećim prodavnicama: Deichman, Đak sport, DM, Exclusive exchange, Extreme intimo, Gogatron, Intersport, Yisk, LC Waikiki, Top shop, Lily, MCG elctronik, N sport, New yorker, Opposite shoes i studio Moderna.

Kompanija Sinsay će otvoriti svoju prodavnicu u junu, kao i Il Giardino kaffe svoj lokal ubrzo nakon toga.


Građani zadovoljni ponudom i cenama

Oni koji su došli na otvaranje kažu da je “lepo što ne moraju da idu u Niš u veliku kupovinu” i nadaju se da će novi tržni centar “smanjiti” cene i u lokalnim prodavnicama.

Saša Ilić je sa porodicom svratio iz Bora i kaže da je ponuda zadovoljavajuća i da cene nisu visoke.

“Ovo je jedini veći tržni centar u ovom delu zemlje. Prvi najbliži bio nam je u Nišu, tako da nama koji smo u okolini ovo dosta znači, jer su nam proizvodi dostupniji”, kaže Saša.

Zbog velike posećenosti u sklopu tržnog centra nalazi se i javni toalet, koji je na usluzi građanima.


Na dan otvaranja popusti, koncerti i vatromet

Na dan otvaranja Capitol parka u Zaječaru sve posetioce očekuje zabavni kutak za arkadnim igrama, forum kutak za ulepšavanje za odrasle i decu koji će obuhvatati modnu transformaciju i besplatnu frizuru i šminku za odrasle.

U kutku za male i velike umetnike do 20 sati biće predstavljene izložbe radova pobednika likovnog konkursa i brojne radionice.

Zabavni program za decu biće organizovan na više lokacija, dok će centralni program na velikoj bini trajati do 21 sat.

Od 18 predviđeni su nastupi Milice Ilić, Gradskog pevačkog društva „Stevan Mokranjac“, Gradskog folklornog ansambla „Zora“, Škole argentinskog tanga „Alegria“ i Etno-grupe “ Đurđevak“ iz Bora.

Koncert Željka Vasića počinje tačno u 20 sati, a pola sata kasnije na programu će biti Led krila šou i nastup sa vatrom.

Svečani vatromet zakazan je za 21 čas.

Kompletan program pogledajte OVDE!

Deo pogodnosti pri kupovini pogledajte ovde: http://bit.ly/ZCPotvaranje-pogodnosti

Pogledajte galeriju fotografija:

 

 

 

4 komentara

Dodaj komentar