fbpx
Sport

U Zaječaru održan Memorijalni turniru u fudbalu u znak sećanja na stradalog Uroša Jovanovića (9)

Foto: Radio Magnum

Na sportskim terenima na Kraljevici minulog vikenda, u organizaciji Omladinskog fudbalskog kluba “019” iz Zaječara, održan je Memorijalni turnir u fudbalu „Uroš Jovanović“ u znak sećanja na devetogodišnjeg Uroša, golmana pomenutog kluba koji je 2. septembra poginuo u stravičnoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila na putu Zaječar – Paraćin kod skretanja za Gamzigrad.

Minulog vikenda u Zaječar su stigla deca iz Niša, Paraćina, Sokobanje, Boljevca, Ćićevca, Kruševca, ali i Štrpca i Gračanice sa Kosova. Na pomenutom turniru učešće je uzelo oko 1500 mališana iz čitave Srbije u kategorijama od 2007. do 2011. godišta.

Ove godine na turniru je učestvovalo 20-ak ekipa više nego lane, a kroz 5 starosnih kategorija predstavilo se ukupno 80 ekipa, dakle, 16 ekipa po kategoriji.

FK Nacional je u konkurenciji poznatih škola fudbala (OFK 019, Radnički Niš, Vitez, Timok, Vukovi Aleksinac, Sokobanja…) poražen u finalu od odlične ekipe FK Mali Bor 0:2. Do finala OFK 019 stigao je bez primljenog gola, čvrstom i ofanzivnom igrom u svih 5 mečeva: OFK 019 (2011.) 4:0, Vuk Paraćin 0:0, OFK 019 B 5:0, Timok 1:0… a kao kruna odličnog nastupa došla je i polufinalna pobeda nad domaćinom OFK 019 A rezultatom 1:0. 

Prema rečima Zorana Nikolića, predsednika OFK 019 cilj turnira je postignut a to je da deca još od malih nogu zavole sport, steknu nove prijatelje, razviju zdrave navike, pobednički duh i da na turniru upoznaju nove drugare.

„ Turnir je prijateljskog karaktera, nema tenzije, nema nervoze… Trudimo se da deca imaju što više utakmica, da se što više druže sa drugarima iz cele Srbije. Cilj je da se deca što više druže i bave sportom jer je u tom njihovom uzrastu veoma važno da deca dobiju satisfakciju, elan da bi što više trenirali, jer treniranje kao treniranje je dobro, ali ako nemate dovoljan broj utakmica, dovoljan broj turnira, onda to postaje monotono.

Zbog toga je bitno da se ovakvi turniri što više održavaju, iako nije lako smestiti 1.500 dece.

Ove godine nam je i sudijska organizacija izašla u susret, obezbedili su nam sudije koji su se odrekli svog honorara, to nam je puno značilo.

Dobili smo nove lopte od Specijalne bolnice za rehabilitaciju „Gamzigrad“, grad Zaječar nam je, takođe pomogao, kao i mnogobrojni sponzori“, istakao je Nikolić.

Za dve nedelje, mališani OFK 019 će učestvovati na turniru koji će biti organizovan u Gračanici.

Dodaj komentar