Društvo Izdvajamo

Zbog rekonstrukcije Ivana Milutinovića u Zaječaru može doći do rušenja pojedinih trgovinskih objekata

FOTO: zajecaronline.com

Ovih dana počeće uručenje Rešenja za rušenje nelegalnih objekata u ulici Ivana Milutinovića, ukoliko građevinski inspektor utvrdi da za objekte koji su predmet inspekcijskog nadzora ne postoji odgovarajuća dokumentacija, saznaje portal “Zaječar Online”. Trenutno na terenu inspektori sačinjavaju zapisnike, nakon čega bi kako saznajemo moglo doći do uklanjanja nekih od objekata koji nisu u skladu sa planiranom namenom površina važećeg Plana generalne regulacije grada.

O mogućnosti da prilikom rekonstrukcije ulice Ivana Milutinovića neki broj nelegalnih objekata bude uklonjen gradonačelnik Zaječara Boško Ničić govorio je krajem oktobra, na sastanku koji je u Gradskoj upravi održan sa stanarima pomenute ulice.

Tom prilikom gradonačelnik je istakao:

“ Plan detaljne regulacije za taj deo grada je već usvojen i ni tu ništa ne može da se menja. Tako da će pojedini trgovinski i uslužni objekata morati da budu uklonjeni, jer su vlasnici tih nelegalno izgrađenih objekata izašli par metara na trotoar, izgradili stepenice i prilaze, što je protivzakonito“.

Na pitanje da li bi i u kom slučaju zaista moglo da dođe do uklanjanja pojedinih trgovinskih objekata u ulici Ivana Milutinovća iz gradske uprave dobili smo odgovor u vidu saopštenja koje prenosimo u celosti.

S obzirom da su otpočeli radovi na rekonstrukciji ulica Ivana Milutinovića, Pavla Ilića Veljka i Save Kovačevića, u tom delu počinje realizacija Plana generalne regulacije grada Zaječara br.3 – Centar grada Zaječara, koji je usvojen na sednici Skupštine u 2018. godini, a za koji su glasali i odbornici opozicije. Plan generalne regulacije grada Zaječara br.3 – Centar grada Zaječara objavljen je u Službenom listu grada Zaječara 34/2018. Prilikom izrade Planova generalne regulacije grada Zaječara građani su imali mogućnost učešća u izradi pomenutog dokumenta u fazi ranog javnog uvida koji traje 15 dana i javnog uvida nacrta plana, čije je trajanje 30 dana. Građani su ovom prilikom mogli dati svoje primedbe i sugestije. U toku javnog uvida u nacrt predmetnog plana održana je i javna prezentacija u velikoj sali Skupštine grada Zaječara. Prilikom realizacije planskih dokumenata moguće je da će doći do uklanjanja nekih od objekata koji nisu u skladu sa planiranom namenom površina važećeg planskog dokumenta”, navodi se u saopštenju.

Iz Službe za informisanje grada Zaječara dodaju i da ukoliko građevinski inspektor utvrdi da za objekte koji su predmet inspekcijskog nadzora ne postoji odgovarajuća dokumentacija, biće preduzete Zakonom i podzakonskim aktima predviđene mere.

3 komentara

  • Boško nam je posredio ceo Zaječar i sada samo još ove stepenice da sredi i bićemo kao mali Paris. Bravo za mudre odluke SNS i SPS, ima da zatvore ovaj grad ovakvi stručnjaci.

  • I ove ljude će da ostave bez posla a da nisu nijedno novo radno mesto u gradu obezbedili . Najgora vlast u istoriji Zaječara , definitivno . Zaječarci , dokle više da trpimo ovaj ZULUM od strane sns predvođen boškom ( namerno malim slovom ) i njegovih preletača uz slepu podršku česmaroša i ovih iz partijske škole sa brda ???

Dodaj komentar