fbpx

U Prahovu oduzeto 5 tona krijumčarene nafte

Preporuka:

24. zimski uspon na Trem

Planinarski klub Železničar iz Niša, organizuje republičku planinarsku akciju sa usponom na najviši vrh Suve planine –Trem (1810 mnv). Program...

Bor: Hapšenje zbog razbojništva

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Boru uhapsili su I. R. (1995) iz Futoga, zbog postojanja osnova sumnje da je...

Predstava „Raj na zemlji“ u zaječarskom pozorištu

U pozorištu "Zoran Radmilović" u Zaječaru će sledeće nedelje biti izvedena predstava "Raj na zemlji" u režiji Peđe Markovića. Scenario...
- Reklama -

Carinici su na prelazu Prahovo, sa Rumunijom, sprečili krijumčarenje preko 5.000 litara nafte na domaćem brodu koji je prevozio ugalj, saopštila je Carina Srbije. Nafta je pronađena na brodu „Ćuprija“ u vlasništvu beogradske firme.

Carinici su, u saradnji sa policijom, na prelazu Prahovo sprečili pokušaj krijumčarenja više od 5.000 litara nafte na jednom domaćem brodu koji je prevozio ugalj. Pokušaj je sprečen u utorak, 12. novembra, a radi se o brodu “Ćuprija’‘ koji je u vlasništvu beogradske firme, a koji je bio natovaren sa više od 900 tona uglja, dok je za sobom vukao i baržu sa dodatnih 500 tona istog energenta.

Foto: Uprava carina

Prilikom redovne kontrole dežurnog carinika, policije i predstavnika Lučke kapetanije Prahovo otkriveno je da se količine goriva koje su prijavljene i gorivo u tankovima drastično razlikuju.

„U tankovima za pogonsko gorivo, merenjem nivoa goriva i uvidom u dokumentaciju otkriveno je da brod je “Ćuprija” prevozila čak 5.187 litara evro dizela više nego što je prijavljeno“, navode u Upravi carina.

Protiv 62. godišnjeg zapovednika broda, inače iz Stare Pazove, pokrenut je prekršajni postupak jer nije prijavio višak goriva, za koje se pretpostavlja da bi završilo na crnom tržištu.

„Očekuje se da ishod prekršajnog postupka koji će se voditi pred nadležnim sudom dovede do naplate novčane kazne, nadoknade za uskraćene dažbine, kao i naplate protivvrednosti neprijavljenog goriva, što bi u slučaju ovog prekršaja moglo dostići iznos od oko milion dinara“, ističu u Upravi carina.

Kako Carina navodi, sredstva naplaćena nakon okončanja prekršajnog postupka u celosti biće uplaćena u državni budžet.

Izvor: Tanjug

1 KOMENTAR

Postavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reklama -   radenković    

Preporuka: