Društvo

U petak književno veče u Omladinskom centru

Atlas Servis - 24h pomoć na putu
foto: https://www.facebook.com/omladinski.centar/events/?ref=page_internal

U petak 5. avgusta u bašti Omladinskog centra biće organizovano književno veče na kome će se predstaviti neki od polaznika radionica kreativnog pisanja iz Novog Sada i Zaječara.

Učestvovaće Ana Stojanović, Tara Lekić i Milan Tica, a moderator će biti Đorđe Majstorović.

Publika će imati priliku da čuje poeziju koja je nastajala na radionicama, ili koja je bila inspirasana radom na njima. Govoriće se o značaju ovakvog procesa i koliko je on bio formativan za učesnike i učesnice.

Tara Lekić je iz Novog Sada gde trenutno pohađa master studije iz francuskog jezika i književnosti. Autorka je zbirke pesama “Loše žvake” (Karlovačka gimnazija, 2016.), a njene pesme se nalaze i u zbornicima i književnim časopisima (Šraf, Sve je poezija, Libartes). Saradnica je časopisa Libartes i izdavačke kuće Slavitude. Polaznica je radionice kreativnog pisanja koju vodi Ana Marija Grbić u Beogradu, kao i Pisališta u CK13 u Novom Sadu. Prevodi sa francuskog, italijanskog i engleskog jezika.

Milan Tica je rođen u Novom Sadu gde je i diplomirao je na Odseku za srpsku književnost i jezik na Filozofskom fakultetu. Objavljuje filmske recenzije na web portalima, a trenutno piše scenarije za emisije: “Van granica Holivuda” i “Pričajmo o filmu”, koje se emituju na youtube platformi na kanalu “Filmadžija”. Piše kratke priče i poeziju. Njegov rukopis “Iz albuma nestalog u požaru” biće objavljen u ediciji “Prva knjiga Matice srpske”.

Ana Stojanović je iz Zaječara, trenutno na studijama psihologije u Novom Sadu. Od 2018. godine piše poeziju koju ćete imati prilike da čitate na blogu koji će nastati nakon serijala “Pisalište” u Zaječaru.

Književne radionice pod nazivom “Pisalište” su već dugi niz godina deo redovnog programa Omladinskom centru CK13 u Novom Sadu, a vodi ih pisac Đorđe Majstorović. Radioničarski rad se sastoji od vežbi samostalnog i zajedničkog pisanja proze, poezije i međužanrovskih tekstova na društveno-angažovane teme.

Početak je u 19:30 u petak, 5. avgusta.

Dodaj komentar