fbpx

PREDIZBORNI MARKETING

Društvo Timočka krajina

U Negotinu sutra počinje vakcinacija, danas još sedmoro pozitivnih

PREDIZBORNI MARKETING

Prema podacima Zdravstvenog centra Negotin, u poslednja 24 časa, od 32 obrađena testa (30 antigen i 2 PCR) pozitivan nalaz je registrovan kod sedam osoba, što čini 21,9 procenta testiranih.

Virus je potvrđen kod jedne osobe muškog pola – starosti 67 godina i šest žena – starosne dobi 48 i 89 godina.

U prethodna 24 časa u Кovid ambulanti je obavljeno 36 pregleda, od kojih su 14 prvi, a 22 kontrolni. Na kovid odeljenjima ZC Negotin, na kojima se trenutno leči 21 pacijent, u prethodnom danu hospitalizovana su dva pacijenata, dva su otpuštena na kućno lečenje, dok je jedan transportovan u tercijarnu ustanovu na dalje lečenje.

U opštini Negotin ukupan broj aktivnih slučajeva je 242.

U Negotinu sutra počinje vakcinacija protiv kovida 19

U sredu 20. januara u Domu zdravlja negotinskog Zdravstvenog centra počinje imunizacija građana sa teritorije negotinske opštine, koji su se za vakcinaciju prijavili preko portala E-uprava.

Vakcinacija će se, do otvaranja dodatnih punktova, obavljati u Službi epidemilogije Doma zdravlja, u dve smene, u vremenu od 8 do 18 časova.

Prema predviđenom planu, sutra će prve doze vakcine primiti 72 lica koja su se za imunizaciju prijavila preko E-uprave. U Zdravstveni centar Negotin dopremljeno je 350 doza vakcina kineskog proizvođača.

Izvor: Opština Negotin

Dodaj komentar