Timočka krajina

U Kladovu osnovana Asocijacija za razvoj turizma, ekologije i poljoprivrede

U nastojanju da Kladovo unapredi svoj položaj gradića na istoku Srbije sa nedovoljno korišćenim prirodnim potencijalima kojima raspolaže u hotelu, „Đerdap“ u prisustvu lokalnih predstavnika iz oblasti privrede, poljoprivrede i turizma održan je inicijativni sastanak kao prvi korak osnivanja Asocijacije za razvoj turizma, ekologije i poljoprivrede opštine Kladovo.

U Kladovu je nedavno osnovana Asocijacija za razvoj turizma, ekologije i poljoprivrede, a ovo nevladino, neprofitno udruženje, skraćeno ART’ EPOK imaće za cilj unapređenje i razvoj u svom nazivu pomenutih oblasti.

Grupa entuzijasta, među kojima su i prosvetni radnici, inženjeri, ekonomisti, privrednici, kao i članovi planinarskog udruženja Vrh i sportski radnici okupila se sa idejom pokretanja i realizacije ideja koje su sabrane u Statut udruženja.

“ Udruženje ART’ EPOK postavlja kao svoj zadatak širok spektar aktivnosti u nastojanju da Kladovo unapredi svoj položaj gradića na istoku Srbije sa nedovoljno korišćenim prirodnim potencijalima kojima raspolaže, a u svrhe podsticaja i očuvanja prepoznatljivog turističkog identiteta.

Čuvanje prirodnog, kulturnog, etnološkog nasleđa i istorijske baštine, zaštita životne sredine i podizanje ekološke svesti u karakterističnom području Đerdapske klisure je pre svega obaveza svih nas, ali jednako i prilika za razvoj i promociju opštine Kladovo“, zajednički je zaključak svih učesnika osnivačke skupštine.

Članovi su se jednoglasno složili da ART’ EPOK deluje potpuno apolitično, a osnivačkom skupu su kao gosti pored predstavnika IPA, Srbijašume i Centra za privredni razvoj Niš prisustvovali i Truška Aurelian, zamenik predsednika opštine Oršava iz Rumunije, Teklu Kordeši, profesor unuverziteta u Krajovi , kao i Krumov Krasimir Chortanov, biznismen iz Vidina u Bugarskoj.

Dodaj komentar