fbpx

U Kladovu osnovana Asocijacija za razvoj turizma, ekologije i poljoprivrede

Preporuka:

Predstava „Bizarno“ u zaječarskom pozorištu

Na sceni Narodnog pozorišta Timočke Krajine "Zoran Radmilović", biće odigrana predstava "Bizarno". Predstavlja je rađena po tekstu i režiji Željka...

Nova knjiga Ivana Potića „Kadrovi, valeri, foneme“ izašla iz štampe

Iz štampe je izašla nova knjiga zaječarskog pisca Ivana Potića pod nazivom "Kadrovi, valeri, foneme". Ova knjiga sadrži stručne...

Otkrivanje deformiteta kod zaječarske dece korišćenjem savremene tehnologije

Za rast i razvoj dece od velike je važnosti da imaju zdravu kičmu kao i mogućnost ranog otkrivanja i...
- Reklama -

U nastojanju da Kladovo unapredi svoj položaj gradića na istoku Srbije sa nedovoljno korišćenim prirodnim potencijalima kojima raspolaže u hotelu, „Đerdap“ u prisustvu lokalnih predstavnika iz oblasti privrede, poljoprivrede i turizma održan je inicijativni sastanak kao prvi korak osnivanja Asocijacije za razvoj turizma, ekologije i poljoprivrede opštine Kladovo.

U Kladovu je nedavno osnovana Asocijacija za razvoj turizma, ekologije i poljoprivrede, a ovo nevladino, neprofitno udruženje, skraćeno ART’ EPOK imaće za cilj unapređenje i razvoj u svom nazivu pomenutih oblasti.

Grupa entuzijasta, među kojima su i prosvetni radnici, inženjeri, ekonomisti, privrednici, kao i članovi planinarskog udruženja Vrh i sportski radnici okupila se sa idejom pokretanja i realizacije ideja koje su sabrane u Statut udruženja.

“ Udruženje ART’ EPOK postavlja kao svoj zadatak širok spektar aktivnosti u nastojanju da Kladovo unapredi svoj položaj gradića na istoku Srbije sa nedovoljno korišćenim prirodnim potencijalima kojima raspolaže, a u svrhe podsticaja i očuvanja prepoznatljivog turističkog identiteta.

Čuvanje prirodnog, kulturnog, etnološkog nasleđa i istorijske baštine, zaštita životne sredine i podizanje ekološke svesti u karakterističnom području Đerdapske klisure je pre svega obaveza svih nas, ali jednako i prilika za razvoj i promociju opštine Kladovo“, zajednički je zaključak svih učesnika osnivačke skupštine.

Članovi su se jednoglasno složili da ART’ EPOK deluje potpuno apolitično, a osnivačkom skupu su kao gosti pored predstavnika IPA, Srbijašume i Centra za privredni razvoj Niš prisustvovali i Truška Aurelian, zamenik predsednika opštine Oršava iz Rumunije, Teklu Kordeši, profesor unuverziteta u Krajovi , kao i Krumov Krasimir Chortanov, biznismen iz Vidina u Bugarskoj.

- Reklama -

Postavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reklama -
- Reklama -radenković

Najnovije

Zaječarac uhapšen zbog krađe „Pežoa“

Policija u Zaječaru, uhapsila je M.G.(1985) iz Zaječara zbog postojanja sumnje da je počinio krivično delo neovlašćeno korišćenje tuđeg vozila, izazivanje opšte opasnosti i...

Nova česma u petak na zaječarskom skveru

Nakon uklanjanja stare česme, samo 20 metara dalje, u petak će biti postavljena nova koja će krasiti sam centar grada. Od radnika na terenu...
- Reklama -
- Reklama -

Preporuka: