fbpx
Sport

U Gamzigradskoj banji održan 19. ZIMSKI KARATE KAMP „Timočka krajina 2019“

19. tradicionalni Zimski karate i Martial arts kamp pod nazivom „Timočka krajina 2019″ održan je od 7. do 10. februara u Gamzigradskoj banji, a u kampu se i ove godine okupilo oko 50 karatsita iz brojinih gradova Srbije.

Pored učesnika organizatora, takmičara Gradskog karate kluba „Zaječar“, gosti karate kampa bili su i karatisti iz Bora, Majdanpeka, Minićeva, Požarevca, Žagubice, Beograda i Novog Sada.

Svoje umeće tokom kampa pokazali su i članovi karate sekcija Gradskog karate kluba „Zaječar“ iz Podgorca, Osnića, Lubnice i Zvezdana.

Učesnici kampa, osim karate treninga, imali su i treninge aikidoa, kung fua, kao i nindža treninge.

Stručnim radom kampa rukovodio je trener Sensei Miroslav Mića Radojković iz Zaječara, nosilac crnog pojasa 8. dan, licencirani karate trener i internacionalni karate sudija „A“ kategorije. 

Prema njegovim rečima cilj karate kampa bio je da se deca edukuju, druže i da sa kampa, u svoj grad, ponesu neka nova iskustva.

Tokom trajanja kampa predstavljeni su i najbolji takmičari Gradskog karate kluba Zaječar u 2018. godini.

  • Najuspešnija takmičaka u 2018.god. je Lina Leković
  • Najuspešniji takmičar u 2018.god. je Stefan Pavlović

Trener Karate kluba „Zatoiči“ iz Zaječara Bojan Branković održao je predavanje u dva dela pod nazivom „Bezbednost dece i omladine“ i „Ishrana sportista u procesu treninga“.

Gosti na kampu bili su i treneri Aikido kluba „Timok“ iz Zaječara, Nenad Danković i Nebojša Dimitrijević, trener Kung fu kluba „Mladost“ iz Zaječara Slobodan Filipović, kao i trener Centra sport za sve „Zmaj“ iz Bora Jelena Žikić Motulović.

Ovaj kamp je najstariji zimski karate kamp u Srbiji, jer nije prekidao tradiciju organizovanja.

Dodaj komentar