fbpx
Društvo

U budžetu grada za 2017. godinu izdvojeno 12 miliona dinara za pomoć poljoprivredi

Foto: zajecar.info

Seminar za poljoprivredne proizvođače, osmi po redu, u organizaciji Poljoprivredne stručne službe „Agroznanje“, održan je u prostorijama Regionalne privredne komore u Zaječaru.

Na skupu je bilo reči o proizvodnji kukuruza, spremanju silaže i izboru hibrida kukuruza, o novim pravcima u proizvodnji krompira, o higijeni mleka, kao i o projektima prekogranične saradnje u oblasti poljoprivrede.

Pomoćnik gradonačelnika za poljoprivredu, Srđan Nedeljković, tom prilikom predstavio je program budžetskih mera za pomoć zaječarskim poljoprivrednicima u narednoj godini.

“Imamo plan da se najpre pomogne voćarima, pčelarima sa košnicama, ali akcenat će biti i na stočarskoj proizvodnji, sistem krava-tele. Grad će dati kreditnu podršku u smislu da naši proizvođači mogu računati na subvenciju kamata za svoje poljoprivredne kredite”, istakao je Nedeljković i dodao:

“Neće biti inicijalnih davanja, biće subvencionisanja samo za proizvodnju koja već postoji, i oni koji su najmanji proizvođači i koji su već započeli biznis imaće prednost. U budžetu grada Zaječara izdvojeno je 12 miliona dinara za pomoć poljoprivredi”.

Slavica Dželatović, direktorka Agroznanja, kaže da je interesovanje za zimsku školu za poljoprivredne proizvođače veliko i da je to prilika da poljoprivrednici razmene iskustva i dobiju informacije o subvencijama lokalne samouprave i Ministarstva poljoprivrede.

Dodaj komentar