fbpx

Turnir u klikerima u Zaječaru, svetski prvak našeg kraja!

Preporuka:

Za promovisanje Gitarijade u Užicu Zaječar plaća 4 miliona dinara

Za promovisanje koncerta "Promo Gitarijada" koji bi trebalo da bude organizovan u Užicu Grad Zaječar platiće skoro 4 miliona...

Zaječarac u kući pronađen mrtav- ruke su mu bile vezane!

Slobodan Z. (76) nađen je mrtav u porodičnoj kući na uglu Pop Lukine i Katanićeve ulice u Zaječaru. Čovek je...

„Bliskost“ na turneji po Srbiji i Hrvatskoj

Narodno pozorišta Timočke krajine "Zoran Radmilović" će u subotu, 22. februara učestvovati na Festivalu „Virovitičke kazališne svečanosti – VIRKAS“...
- Reklama -

Ove godine je po prvi put organizovan turnir u klikerima u Zaječaru u naselju Kraljevica. Organizatori kažu da je ovo prvi zvanični turnir u ovoj igri na svetu, što znači da ćemo imati svetskog prvaka u ovoj igri iz našeg kraja.

Takmičenje je pojedinačno, a učestvovalo je 28 takmičara.  Prvo mesto osvojio je Goran Stojković (9 poena). Drugo i treće mesto dele Dragan Velimirović i Milan Bogdanović (po 8 poena), a četvrto mesto pripalo je Miroslavu Marinkoviću (7 poena).

„Igrali su se klikeri na trougao. Bilo je sedam grupa od po 4 takmičara. Svaka grupa je odigrala po 8 partija sa po četiri klikera na trouglu. Prva dva najbolja u grupi su išla dalje. I dva najjača treća mesta, kako bi u 1/4 finala bilo 4 grupe sa po 4 takmičara koji su prošli eliminacionu fazu. U 1/4 finala je svaka grupa igrala po 6 partija. Najbolja dvojica iz svake grupe su prošla dalje u 1/2 finala. U 1/2 finala su igrale dve grupe sa po četiri takmičara. I oni su igrali po 6 partija. Iz ove dve grupe je prošlo 4 najboljih koji su igrali 8 partija u finalu. Pobednik nosi sve. Pehar, diplomu i 6000 din“, rekao je Miroslav Marinković.

foto: Nenad Nedeljković

Najčešće su se igrale dve igre sa klikerima: na rupu (rošu) i trougao. Organizatori su ovim takmičenjem mnoge starije posetioce vratili u detinjstvo, a mlade naraštaje upoznali sa osnovnim pravilima ove igre.

foto: Nenad Nedeljković

„Bilo je bitno samo prvo mesto na ovom turniru To je prvi turnir u klikerima na trougao u Zaječaru, a najverovatnije i šire. A najbitniji rezultat ovog turnira je to što su se deca zarazila klikerima i svakodnevno ih možete videti kako igraju na terenu. To je bio primarni cilj. Sledeće godine će se ovo takmičenje nastaviti u okviru tradicionalnog avnojskog turnira. Da li će biti nekih takmičenja u međuvremenu, nisam siguran. Videćemo“, rekao je organizator i inicijator ove lepe ideje, Miroslav Marinković.

Svi pamtimo najomiljeniju igru iz detinjstva po nečemu. Tu je pobednik kao nagradu dobijao osvojeni kliker, ili više njih. Da čuveni „kenci“ nisu zaboravljeni i izbrisani iz našeg detinjstva, svedoči i turnir u klikerima koji je održan u Zaječaru.

Postavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reklama -   radenković    

Preporuka: