fbpx

Turnir u klikerima u Zaječaru, svetski prvak našeg kraja!

Preporuka:

Drugo izdanje Galmatijas podcasta u Omladinskom centru

Nakon uspesne prve epizode Galmatijas podcasta, publiku očekuju nove zanimljive teme i druženje u Omladinskom centru. U premijernom Galimatijasu govorilo...

U „Mrežu mladih protiv korupcije“ uključeni i predstavnici Dečijeg centra Zaječar

U Velikoj Plani je 13. i 14. novembra održan seminar na temu „Mreža mladih Srbije protiv korupcije“ u organizaciji...

U Zaječaru performans posvećen ženama sa invaliditetom

"Mreža… IZ KRUGA - Srbija" je u saradnji sa zaječarskim udruženjem "Rime" u sklopu obeležavanja manifestacije "Nedelja žena sa...
- Reklama -

Ove godine je po prvi put organizovan turnir u klikerima u Zaječaru u naselju Kraljevica. Organizatori kažu da je ovo prvi zvanični turnir u ovoj igri na svetu, što znači da ćemo imati svetskog prvaka u ovoj igri iz našeg kraja.

Takmičenje je pojedinačno, a učestvovalo je 28 takmičara.  Prvo mesto osvojio je Goran Stojković (9 poena). Drugo i treće mesto dele Dragan Velimirović i Milan Bogdanović (po 8 poena), a četvrto mesto pripalo je Miroslavu Marinkoviću (7 poena).

„Igrali su se klikeri na trougao. Bilo je sedam grupa od po 4 takmičara. Svaka grupa je odigrala po 8 partija sa po četiri klikera na trouglu. Prva dva najbolja u grupi su išla dalje. I dva najjača treća mesta, kako bi u 1/4 finala bilo 4 grupe sa po 4 takmičara koji su prošli eliminacionu fazu. U 1/4 finala je svaka grupa igrala po 6 partija. Najbolja dvojica iz svake grupe su prošla dalje u 1/2 finala. U 1/2 finala su igrale dve grupe sa po četiri takmičara. I oni su igrali po 6 partija. Iz ove dve grupe je prošlo 4 najboljih koji su igrali 8 partija u finalu. Pobednik nosi sve. Pehar, diplomu i 6000 din“, rekao je Miroslav Marinković.

foto: Nenad Nedeljković

Najčešće su se igrale dve igre sa klikerima: na rupu (rošu) i trougao. Organizatori su ovim takmičenjem mnoge starije posetioce vratili u detinjstvo, a mlade naraštaje upoznali sa osnovnim pravilima ove igre.

foto: Nenad Nedeljković

„Bilo je bitno samo prvo mesto na ovom turniru To je prvi turnir u klikerima na trougao u Zaječaru, a najverovatnije i šire. A najbitniji rezultat ovog turnira je to što su se deca zarazila klikerima i svakodnevno ih možete videti kako igraju na terenu. To je bio primarni cilj. Sledeće godine će se ovo takmičenje nastaviti u okviru tradicionalnog avnojskog turnira. Da li će biti nekih takmičenja u međuvremenu, nisam siguran. Videćemo“, rekao je organizator i inicijator ove lepe ideje, Miroslav Marinković.

Svi pamtimo najomiljeniju igru iz detinjstva po nečemu. Tu je pobednik kao nagradu dobijao osvojeni kliker, ili više njih. Da čuveni „kenci“ nisu zaboravljeni i izbrisani iz našeg detinjstva, svedoči i turnir u klikerima koji je održan u Zaječaru.

Postavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reklama -radenković

Najnovije

„Bliskost“ u Dubočanu

Anasambl zaječarskog teatra gostovaće u ponedeljak, 25. novembra u Dubočanu, gde će u Domu kulture izvesti predstavu „Bliskost“ Patrika Marbera u režiji Snežane Udicki.  Koreograf...
- Reklama -
- Reklama -

Preporuka: