fbpx

Turnir u klikerima u Zaječaru, svetski prvak našeg kraja!

Preporuka:

Poljoprivrednici dozvole za kretanje tokom vanrednog stanja mogu dobiti samo od nadležnog Ministarstva

Nakon razgovora sa nadležnim Ministarstvom poljoprivrede čelnici Grada Zaječara obavešteni su da gradski Štab za vanredne situacije nije nadležan...

Zaključak Vlade o stavljanju pod kontrolu informisanja o pandemiji

Vlada Republike Srbije usvojila je 28. marta zaključak o informisanju u vreme pandemije novog korona virusa, kojim se obaveštavanje...

Novinarka Ana Lalić puštena iz policije

Novinarka portala Nova.rs Ana Lalić puštena je danas iz policije, nakon što joj je sinoć bila određena mera zadržavanja do 48...
- Reklama -

Ove godine je po prvi put organizovan turnir u klikerima u Zaječaru u naselju Kraljevica. Organizatori kažu da je ovo prvi zvanični turnir u ovoj igri na svetu, što znači da ćemo imati svetskog prvaka u ovoj igri iz našeg kraja.

Takmičenje je pojedinačno, a učestvovalo je 28 takmičara.  Prvo mesto osvojio je Goran Stojković (9 poena). Drugo i treće mesto dele Dragan Velimirović i Milan Bogdanović (po 8 poena), a četvrto mesto pripalo je Miroslavu Marinkoviću (7 poena).

„Igrali su se klikeri na trougao. Bilo je sedam grupa od po 4 takmičara. Svaka grupa je odigrala po 8 partija sa po četiri klikera na trouglu. Prva dva najbolja u grupi su išla dalje. I dva najjača treća mesta, kako bi u 1/4 finala bilo 4 grupe sa po 4 takmičara koji su prošli eliminacionu fazu. U 1/4 finala je svaka grupa igrala po 6 partija. Najbolja dvojica iz svake grupe su prošla dalje u 1/2 finala. U 1/2 finala su igrale dve grupe sa po četiri takmičara. I oni su igrali po 6 partija. Iz ove dve grupe je prošlo 4 najboljih koji su igrali 8 partija u finalu. Pobednik nosi sve. Pehar, diplomu i 6000 din“, rekao je Miroslav Marinković.

foto: Nenad Nedeljković

Najčešće su se igrale dve igre sa klikerima: na rupu (rošu) i trougao. Organizatori su ovim takmičenjem mnoge starije posetioce vratili u detinjstvo, a mlade naraštaje upoznali sa osnovnim pravilima ove igre.

foto: Nenad Nedeljković

„Bilo je bitno samo prvo mesto na ovom turniru To je prvi turnir u klikerima na trougao u Zaječaru, a najverovatnije i šire. A najbitniji rezultat ovog turnira je to što su se deca zarazila klikerima i svakodnevno ih možete videti kako igraju na terenu. To je bio primarni cilj. Sledeće godine će se ovo takmičenje nastaviti u okviru tradicionalnog avnojskog turnira. Da li će biti nekih takmičenja u međuvremenu, nisam siguran. Videćemo“, rekao je organizator i inicijator ove lepe ideje, Miroslav Marinković.

Svi pamtimo najomiljeniju igru iz detinjstva po nečemu. Tu je pobednik kao nagradu dobijao osvojeni kliker, ili više njih. Da čuveni „kenci“ nisu zaboravljeni i izbrisani iz našeg detinjstva, svedoči i turnir u klikerima koji je održan u Zaječaru.

Postavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reklama -   radenković    

Preporuka: