Društvo

Tribina: Kako se u Srbiji dolazi do posla u javnom sektoru?

foto: radiomagnum.rs

Centar za slobodne izbore i demokratiju (CeSID), Balkanska istraživačka mreža (BIRN Srbija) i PALGO centar, organizuju tribinu sa građanima Zaječara o transparentnosti procedura prilikom zapošljavanja u javnom sektoru koja će biti održana u prostorijama Omladinskog centra Zaječar u četvrtak 14. maja od 18 sati.

Pre tribine, projektni tim organizovaće promotivnu kampanju od 16 sati ispred prostorija Omladinskog centra, na uglu ulica Ljube Nešića i 7. septembra kada će biti promovisan projekat i kada će članovi tima razgovarati sa zainteresovanim građanima.

Osnovna ideja je da se razgovara sa građanima o problemima sa kojima su se suočavali prilikom traženja posla, posebno u javnom sektoru. Ovaj događaj predstavlja sastavni deo kampanje u kojoj će građani imati priliku da putem online platforme www.transparentno.rs prijave sve probleme sa kojima su se susreli prilikom prijavljanja na konkurse u javnom sektoru.

Tribine sa građanima i ulične kampanje organizuju se u 10 gradova u Srbiji (Beograd, Sombor, Novi Sad, Valjevo, Jagodina, Kragujevac, Čačak, Vranje, Niš i Zaječaru) do kraja maja ove godine.

Izvor: radiomagnum.rs

Dodaj komentar