Timočki Omladinski Centar u okviru projekta POMAK zajednica, podržanog od strane Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije organizuje trening na temu Tehnike upravljanja vremenom.

Cilj dvodnevne obuke je unapređenje veština upravljanja vremenom, odnosno kreiranje strategija za jednostavnije i lakše određivanje prioriteta, fokusiranja na ciljeve i aktivnosti.

Učesnici će saznati kako da uspešno identifikuju uzroke „rasipanja“ vremena, efektivno delegiraju zaduženja, izađu na kraj sa čestim prekidima u obavljanju posla, planiraju i realizuju sastanke, a sve u cilju racionalne organizacije sopstvenog rasporeda i rasporeda tima.

Ko može da se prijavi?

Mogu se prijaviti svi zainteresovani mladi, mladi sa inovativnim idejama, mladi preduzetnici i freelanceri ili predstavnici organizacija mladih i za mlade iz Zaječarskog i Borskog okruga.

„Ukoliko imate motivaciju, želju za novim znanjima, ukoliko ste komunikativni, kreativni i spremni na lični napredak pozivamo vas da se prijavite“, navode organizatori.

Kako da se prijavite:

Prijavite se popunjavanjem prijavnog forumalara do 14. januara 2019. godine.

Odabrane učesnike kontaktiraćemo u ponedeljak 14. januara 2019. godine.

Kada i gde će biti održana obuka:

Trening Tehnike upravljanja vremenom biće održan 15. i 16. januara 2019. godine u Prostoru za POMAK u Zaječaru (Generala Gambete 44, 8. sprat).

Za sve dodatne informacije molimo Vas da kontaktirate kancelariju TOC-a na telefon 069 444 1091 ili e- mail office@toc.rs .

Predavač:

Nikola Dunjić je HR Biznis konsultant sa višegodišnjim iskustvom u oblasti biznis konslatinga, razvoja i koučinga. Tokom svoje karijere učestvovao je u kreiranju i sprovođenju brojnih projekata i programa Saveta Evrope,USAID-a, UNDP, NDI, Građanske inicijative, KOMS, itd. Nikola je trener Erickson Coaching International, po obrazovanju je diplomirani politikolog za međunarodne poslove. Poslednjih godina je uključen u standardizaciju i razvoj HR tržišta na teritoriji Srbije i regiona. Razvoj pojedinaca i timova je nešto što radi trenurno kroz primenu koučinga, gemifikacije i motivacije u razvoju zaposlenih.

Postavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here