fbpx
Društvo

Traktorom vukao balvan po rekonstruisanom putu u selu Brusnik

Iako je tek pre nekoliko meseci novim asfaltom kompletno presvučen put od sela Brusnik do Tamniča nadomak Zaječara, 16. januara 2020. godine na društvenim mrežama pojavio se snimak kako meštanin Brusnika traktorom na pomenutoj deonici vuče veliko deblo, ne vodeći računa da čini nešto veoma opasno.

Krajem oktobra 2019. godine magistralni put između Brusnika i Tamniča presvučen je asfaltom u dužini od oko 7 kilometara, a samo u ovu deonicu uloženo je oko 63 miliona dinara. Međutim, nesavesni meštanin sela Brusnik došao je na ideju da ogroman balvan prikači na traktor i vuče po putu nekoliko kilometara. Time je prekršio nekoliko zakona, pre svega onaj o bezbednosti saobraćaja.

Na ovaj nepromišljeni potez oštro je reagovao i gradonačelnik Zaječara Boško Ničić.

” Da li meštani ovako treba da se odnose prema javnim putevima i dobrima, a da svi ćute i saginju glavu! Ja, bez obzira na “cenu” i glasove, neću da ćutim jer ovakvi potezi štete svima nama”, naglasio je Ničić i oštro osudio ovako nepromišljeno ponašanje.

Prema njegovim rečima  balvan je isečen u potezu zvanom “Mastina” i vučen asfaltom na ne baš kratkoj relaciji.

Vila Milenković, meštanka Brusnika na društvenim mrežama oštro je osudila ovakav potez, uz komentar da se na novi asfalt čekalo decenijama, kao i da za ovakve postupke mora uslediti odgovarajuća sankcija.

“Predugo smo uništavali automobile po izlokanim putevima Timočke krajine. Sada, kada je urađen dobar deo puteva preko ovih sela, koji povezuju Zaječar i Negotin ovakav primitivizam ne sme proći nekažnjeno. U najmanju ruku, mogao je prikolicu da pozajmi od komšije, ukoliko je i sam nije imao”, napisala je na Facebook-u Milenkovićka.

Međutim, bilo je i onih koji smatraju da na ovaj način putu nije načinjena ništa manja šteta, nego kada buldožen-guseničar putem prođe.

“Buldožer tada pravi još veću štetu. Dosta je napaćen i namučen ovaj narod na selu, a svi bi odmah da ga kaznite. Jaka mi je mustra i ovaj što je snimao”, stoji komentar na društvenoj mreži.

Ovakvo ponašanje nije prošlo nezapaženo, pa je policija pronašla nesavesnog traktoristu i kako saznajemo, protiv njega podnela prekršajnu prijavu.

Pogledajte snimak:

Село Брусник !Прошле године урађена реконструкција 7 км. магистралног пута ка станици и ка Салашу.Ове године предвиђен наставак радова на овој деоници и … да ли (неки) мештани овако треба да се односе према јавним путевима и добрима а да сви ћуте и сагињу главу ?!Ја, без обзира на “цену” и гласове, нећу да ћутим јер овакви потези штете свима нама !Овај балван исечен је у потезу званом “Мастина” и вучен асфалтом на не баш краткој релацији.

Gepostet von Boško Ničić am Donnerstag, 16. Januar 2020

2 komentara

  • A oćete li kazniti pretovarene kamione sa peskom od kojih puca asfalt ili na tu mafiju ne smete ni da se nakašljete, miševi???? Nego udri po seljaku, a baš taj što vuče taj balvan je ujutru prvi na biračkom mestu nebi li vas ….. zaokružio!!!!

  • A taj as’valt sto su ga oni radeli i oprali pola milijarde evra , napravljen je tako kvalitetno da su mu ove zakrpe kvalitetnije i lici na cigansko reseto iz 41
    Najbolje je da se budzet puni od seljaka
    Udrii dok je u glib

Dodaj komentar